Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
5 жени изчистиха вулгарни надписи от детска площадка в Девня
Автор: Екип Varna24.bg 13:14 / 21.05.2018Коментари (0)2449
©
Пет девненки използваха неделния ден, за да изчистят вулгарните надписи с маркер и тебешир от пластмасовите съоръжения на детската площадка в парк "Албена“. Бруталното овандаляване на площадката показахме във фейсбук страницата "Девня – древна и съвременна“ в петък, след като снимките бяха качени от потребител на сателитната група "Забелязано в Девня“. 

Постът предизвика силно възмущение – не толкова заради самия вандалски акт, колкото заради това, че неизвестните засега злосторници са посегнали на съоръжения за игра на деца и по този начин са нарушили изконното им право да растат в чиста и морално неопетнена среда, каквато би трябвало да бъдат детските площадки, игрищата, забавачките и други обекти с концентрация на малки деца.   

По инициатива на девненката Пламена Светлозарова жените си донесоха почистващи препарати и ръкавици и запретнаха ръкави. В доброволната акция се включиха Александра Александрова, сестрите Марина и Петя Стоянови, кметицата на село Езерово, Община Белослав, Магдалена Ганева, която живее в Девня и също има малко дете.  

Жените по никакъв начин не са искали да афишират инициативата, за да се правят на много примерни пред местната общественост, разказа Александра Александрова. Ние обаче вярваме, че добрите постъпки трябва да бъдат показвани, защото по принцип те имат свойството да пораждат верижни реакции.  

В продължение на час и половина жените са чистили циничните драсканици от общо 4 модерни съоръжения за игра на деца, а на тяхно място са залепили листи със стихотворението "Аз съм българче" и текстове на песнички. В късния следобед обаче те вече са били изпокъсани, а пързалката – издраскана с тебешир, показаха част от доброволките във фейсбук групата "Забелязано в Девня", коментирайки, че безвъзмездният им труд е бил обезсмислен. Така от само себе си се налага изводът, че добрите примери в Девня пораждат нагли, арогантни и неуправляеми верижни реакции, които са в състояние да обезсърчат и най-големите ентусиасти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: