600 деца в община Долни чифлик тръгнаха на градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:49 / 10.09.2015
1410
600 хлапета в община Долни чифлик започнаха новата учебна година в детските градини. Те са разпределени в 24 целодневни, една яслена и една подготвителна детски групи. Всички детски градини посрещнаха своите малчугани обновени и освежени след текущи ремонти, осигурени с общински средства.

В община Долни чифлик функционират шест основни училища, едно СОУ и едно начално училище, както и Професионална гимназия по селско стопанство към Министерството на земеделието и храните. И през новата учебна година школата в Старо Оряхово, Гроздьово и Голица са средищни училища, в които учат деца от съседни села, за които е осигурен транспорт от общината. Училището в сeло Голица пък е единственото във Варненска област защитено училище.

Във всички школа на територията на общината има създадена целодневна организация на учебния ден със столово или кетърингово хранене на учениците. Пет от училищата работят по проект "Успех" към МОН, чрез създаване на занимания по интереси, извънкласни форми и други занимания за децата. 

Средищните училища работят по проект ВG051PO001-3.1.06 "Подобряване на качеството на образование в средищните училища, чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“, чрез които получават допълнително безвъзмездна финансова помощ. В училището в с. Старо Оряхово вече втора година ще функционира самостоятелна паралелка за деца със специални образователни потребности.

В общината работи и детска кухня за улеснение на родителите на деца от 10 месечна възраст до 3-годишна възраст.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Ученик: 35-годишен полицай ме мислеше за момиче и ми изпращаше не...
Няма опасност за живота на мъжа, който бе поразен от мълния по вр...
МВР показа снимки от разбитите наркооранжерии в София
Има развитие по случая със стрелеца, който опита да убие 29-годиш...
Разбиха огромна по мащабите си наркооранжерия в София
Първи подробности за открития труп в Кресненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).