Административен съд - Варна "поряза" ДПС в Долни чифлик с решение за съветник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:25 / 18.12.2017
1724
Административен съд - Варна прекрати производството по адм. дело № 3412/2017 г., образувано по жалба от Общински съвет на ПП "Движение за права и свободи"- гр. Долни чифлик, против Решение № 222/29.11.2017 г. на Общинската избирателна комисия - гр. Долни чифлик, с което е отказано предсрочното прекратяване на пълномощията на общинския съветник Р. С. И., избран за общински съветник в Общински съвет - гр. Долни чифлик в местните избори, проведени на 25.10.2015 г. от листата на ПП "ДПС". Основанието на искането за предсрочното прекратяване на пълномощията на общинския съветник е, че той не е посещавал многократно заседанията на Общински съвет - Долни чифлик.

Съдът сочи в мотивите си, че жалбоподателят - Общински съвет на ПП "Движение за права и свободи" - гр. Долни чифлик, представляван от неговия председател Ф.А. Б. не попада в категориите правни субекти, легитимирани да оспорят акта на ОИК. Жалбоподателят няма и качество на заинтересовано лице, тъй като същият поначало няма правосубектност. Съдът определи подадената жалба като недопустима, поради липса на правен интерес и остави без разглеждане жалбата на общински съвет на ПП "Движение за права и свободи"- гр. Долни чифлик, представлявана от неговия председател, против решение № 222/29.11.2017 г. на Общинската избирателна комисия - гр. Долни чифлик.
Определението подлежи на обжалване пред ВАС с частна жалба в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).