Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Албена" е домакин на спектаклите от фестивала "Виа Понтика"
Автор: Екип Varna24.bg 15:25 / 09.09.2014Коментари (0)435
От 11 до 15 септември "Албена" е домакин на спектаклите, в рамките на VII Международен фестивал на младите в изкуството "Виа Понтика". С всяка една изминала година екипът на фестивала развива и разработва форума, като се опитва да предложи на гостите на КК "Албена" разнообразна и интересна програма. В тазгодишното издание специално внимание се обръща на киноизкуството, като за целта ще бъдат показани номинираните и наградените филми за наградата CILECT PRIZE 2014. В международната селекция са включени студенти с профил музика от Азербайджан, Германия, Турция, Узбекистан и студенти с профил изобразително изкуство от Словения и Испания. Заедно с българските си колеги от висшите училища по изкуства в България те ще представят своите умения. За първи път в програмата на Фестивала се организира и ателие по улично изкуство. Проявите ще бъдат отразени през обективите на студенти - фотографи.

Всички спектакли ще се провеждат в зала "Фламинго гранд", на хотел Фламинго гранд. Началният час е 19.00, а входът за всички спектакли е свободен.

ПРОГРАМА

11.09 - СТУДЕНТСКИ СТРУНЕН ОРКЕСТЪР ДИРИГЕНТ РАЙЧО ХРИСТОВ - КОНЦЕРТ

Освен обучението си по избрания от тях музикален инструмент или пеене, всички студенти на Държавната Музикална Академия "Проф. Панчо Владигеров" в София получават възможността за музикални практики в различни камерни ансамбли и формации. С тези умения, които се усъвършенстват до завършването на Академията, студентите участват последователно в Струнния и в Симфоничния студентски оркестри. За повечето възпитаници на НМА "Панчо Владигеров" профилът на оркестров изпълнител ще бъде основна професионална реализация и бъдеще. Струнният оркестър няма стилистични ограничения и все пак основният репертоар гравитира около бароковата музика, виенската класика, националните композитори.Студентите са оркестранти, но и солисти, а понякога се случват оркестърът да партнира и на звездни гастроли като тези на цигуларите проф. Дина Шнайдерман и Александър Дубах.

12.09 - КОНЦЕРТ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КАМЕРЕН АНСАМБЪЛ, В СЪСТАВ:Фарадж Акбров - кларинет (Азърбайджан); Санжар Сапаев - цигулка (Узбекистан); Иван Стайков - цигулка (България); Айше Явуз - виола (Турция); Нариман Акбаров - виолончело (Германия).

13.09 - ПРИКАЗКА ЗА ЕЛФИ (куклен спектакъл)от Славчо Маленов, по Лангескьолд Хофман. Режисьор - Емилия Маленова, сценография Силва Бъчварова, музика Петър Цанков. Участват Радослава Неделчева, Велислава Димова, Иван Шумаров, Велислава Маринкова, Яна Иванова / Ирина Шумелова, Наталия Петкова - студенти от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорство за куклен театър", ръководител професор Дора Рускова, асистент Недялка Токмакчиева.

14 и 15.09 - КЪСОМЕТРАЖНО КИНО (филми от седмото състезание за наградата на СИЛЕКТ - CILECT PRIZE 2014 - НАГРАДЕНИ И ФИНАЛИСТИ 2014). В компилацията CILECT PRIZE 2014 са включени общо 214 филма - 95 игрални, 77 документални и 45 анимационни филма, от общо 114 училища от 50 държави в целия свят. Регламентът на конкурса е всяко училище, което е пълноправен член на СИЛЕКТ, има право да изпрати по един филм в категориите - игрален, документален и анимационен филм, с продължителност до 30 мин. Всички изпратени студентски филми стават част от компилацията THE CILECT PRIZE. Компилацията пътува по целия свят, за да достигне до 160 институции, членуващи в СИЛЕКТ, след което всяко училище гласува за филмите като определя три най-добри анимационни, три най-добри документални и пет най-добри игрални филма. След като се обработят резултатите на всички гласували, се обявяват спечелилите в трите категории. Официалната церемония по представянето на наградата обикновено се провежда в годишните конгреси на СИЛЕКТ. Както всяка година, режисьорите на филмите - финалисти, ще присъстват на конгреса на СИЛЕКТ в Лос Анджелис от 13-ти до 16-ти октомври 2014.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Природни стихии
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: