Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ангелкова: Препоръчвам на Община Каварна да спре строителните дейности до плажа
Автор: Екип Varna24.bg 14:06 / 15.06.2018Коментари (0)2140
©
Препоръчвам на Община Каварна да вземе спешни мерки и да спре строителните дейности до плажа в града. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която инспектира днес ситуацията с продължаващите ремонти до ивицата. Това е абсолютно забранено след 15 май. Редно е било така да се планира строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава забраната и да осигури максимален комфорт на туристите. Зоната, която преди е осигурявала достъп до плажа, сега е възпрепятствана заради строителните дейности и причинява дискомфорт на туристите, съобщи Николина Ангелкова.

Експертите на министерството са установили, че има достъп от две страни, но все пак това е неудобно за посетителите. Ако община Каварна иска да привлича туристи и да осигури добри условия за плажуващите, не е редно да допуска такава ситуация. Ако е искала подобрения, е трябвало да си направи планирането така, че до 15 май строителните дейности да приключат, а не да са факт месец след забраната. Тук е добре да се намеси областната управа, смята министър Ангелкова и допълни, че Министерството на туризма няма правомощия за територия извън морския плаж.

Министър Ангелкова припомни също, че първата проверка за басейна на плажа показа, че той отговаря на схемата и за него не се излива бетон, а е с пластмасово корито. Няма право обаче басейнът да се ползва като ол инклузив услуга от хотела и трябва да е безплатен и за останалите посетители. Потребителите имат равни права при ползване на една и съща услуга. И понеже на табела пише, че басейнът е безплатен за гостите на хотела, трябва да е безплатен за всички посетители на плажа. Министерството на туризма ще напише писмо до наемателя с искане до три дни да премахне несъответствията, както предвижда договорът. Ако това не бъде изпълнено, ще се търси неустойка. Ще бъде сигнализирана и Комисията за защита на потребителите, за да направи проверка.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: