Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Арест за 18-годишен младеж от Синдел, обвинен за три престъпления
Автор: Екип Varna24.bg 09:15 / 12.03.2021Коментари (0)1300
©
Окръжен съд – Варна определи най- тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ на 18-годишния Митко М. от село Синдел. Той е привлечен като обвиняем за три престъпления – опит за убийство, нанесена средна телесна повреда и оказана съпротива на полицейски служители в опит да изпълнят задълженията си.

Според обвинението, на 09.03.2021г. в село Синдел органите на реда опитали да задържат 37-годишна жена и 40-годишен мъж, които отказали да бъдат отведени до полицейското управление. От къщата им излезли още хора, сред които бил и Митко М. Всички те започнали да хвърлят срещу полицаите дървета, камъни и други вещи. Прокуратурата сочи, че 18-годишният младеж извадил нож и започнал да атакува с него полицейския служител, който успял да се дръпне настрани и да извади служебното си оръжие, без да произведе изстрел с него. Митко М. се отдръпнал настрани, след това се върнал и ударил с дърво друг полицай, като му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дясната ръка. След това обвиняемият избягал от местопроизшествието.

Престъпленията, за които е обвинен Митко М. са тежки по смисъла на закона. Наказанието за най- тежкото от тях - опит за убийство е същото като за довършеното престъпление, като се взема предвид степента на осъществяване на намерението и причините, поради които престъплението е останало недовършено. Предвиденото наказание в НК е "лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Защитата на 18-годишния младеж оспори извършването на опит за убийство, тъй като само един от всички свидетели посочил, че Митко държал нож и липсвали други доказателства. Посочено беше, че след като избягал от дома си, обвиняемият сам се предал на органите на реда. Заради младата възраст на лицето, чистото съдебно минало, трудовата му заетост и липса на криминалистични регистрации, защитата и обвиняемият поискаха от съда определяне на по-леката мярка за неотклонение "домашен арест“

Варненският окръжен съд, като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство прецени, че са налични достатъчно доказателства да се направи обосновано подозрение, че Митко М. е съпричастен към опита за убийство и нанасянето на средна телесна повреда на полицейски служител. Неподчинението на служители на реда и последвалото нападение над тях, според съда, сочат за високата обществена опасност на лицето и за реална опасност Митко М. да извърши престъпление. Като взе предвид и тежестта на обвиненията, Варненският окръжен съд прецени, че най- адекватната мярка за неотклонение спрямо него е "задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: