Автокрос Девня ще премине под мотото "Да спрем войната по пътищата"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:54 / 21.08.2017
1369
Кметът Свилен Шитов възроди старата слава на Девня като атрактивна дестинация на родния автоспорт. Заслугата за това е и на всички млади ентусиасти, които прегърнаха идеята градът да реабилитира позициите си на спортната карта на България. Това заяви председателят на Общински съвет - Девня Владимир Ненков в предаването на Радио Варна "Авто+", което бе посветено на предстоящия Шести кръг от Националния шампионат по автокрос. Той ще се проведе на 26 и 27 август в живописната местност Глиган чешма край Девня, а Радио Варна на БНР е основен медиен партньор на уникалното за Варненска област събитие.  

Миналата година - на 1 и 2 октомври, градът домакинства на открит републикански кръг по автокрос, а съорганизаторите поставиха отлична оценка на Община Девня за подготовката и логистиката на надпреварата. Представянето през 2016-а бе и своеобразен изпитен тест за включването на града в картата на Националния шампионат по автокрос. Той преминава под наслов "Да спрем войната по пътищата", обясни Владимир Ненков, като подчерта, че предприетите мерки по обезопасяване на пистата гарантират висок адреналин без неразумни рискове, но и възпитават у младите хора чувство за отговорност зад волана. 

Специални благодарности председателят на Общинския съвет изказа към представителите на малкия и среден бизнес в Девня, които на драго сърце се включиха в спонсорирането на събитието. То дава възможност на хора от цяла България да опознаят другата страна на Девня, защото цялата местност Глиган чешма се превръща в своеобразен бивак, където любителите на автоспорта разполагат своите шатри и палатки, а у децата и младежите покълват родолюбиви и екологични ценности. 

Шестият кръг от Националния шампионат по автокрос - 2017, ще съвпадне и с една специална дата - на 27 август преди 48 години селата Девня, Река Девня и Повеляново са обявени за един град. Всички девненци и любителите на автомобилните спортове са добре дошли да станат част от вълнуващото зрелище. 

В първия ден ще има свободни тренировки и квалификации за място, а в неделя ще бъде даден стартът на надпреварите. Състезателите ще спорят за медалите в два класа - Супербъги и Бъги. В рамките на събитието младежи от възродения девненски мотоклуб "Марцианопол" отново ще изпълнят пред публиката атрактивно управление на АТВ. По този начин те ще напомнят, че мястото на четириколесните мотори е на пистата, а не по улиците на градовете и селата, посочи Владимир Ненков.  


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).