БЧК Варна започва проект "Топъл обяд" в училища в община Суворово

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:56 / 30.11.2017
1379
В периода 01.12.2017г. - 22.03.2018 г. в две училища на община Суворово стартира проект "Топъл обяд" за деца в неравностойно положение в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК.

За учебната 2017/2018 год. на общо 65 ученика, в т.ч. 35 от ОУ "Хр. Ботев" - с. Чернево и 30 от ОУ "Хр. Ботев" - с. Николаевка, ще е осигурен топъл обяд в продължение на 70 учебни дни. За рамките на страната обхванатите деца са 1600 на територията на 25 области за тази учебна година, а за седем поредни години - общо 14 500.

Програмата ще бъде открита на 1 декември в 12:30 часа в ОУ "Христо Ботев", с. Чернево, от партньорите по проекта: БЧК - Варна, Община Суворово, ДСП, Училищните ръководства и "Хепи лейди"ЕООД.

Решението на ОблС на БЧК Варна за реализиране на проекта в Община Суворово бе взето въз основа на редица социално-икономически индикатори, които показват завишена степен на социална уязвимост на семействата и децата за задоволяване на базовите и образователните потребности поради наличие на повече от един риск - бедност, безработица, влошено здраве/увреждания, непълни семейства и други.

Децата, включени за топъл обяд, са предложени от училищните ръководства в партньорство с отдел "Социална закрила" - Суворово въз основа на следните социални критерии:
- сираци, полусираци или деца на самотни родители;
- ученици с физически или психически увреждания;
- ученици с безработни родили/ настойници/попечители;
- ученици с родители/настойници/попечители с увреждане.
-
Проектът на ОблС на БЧК Варна е одобрен от НС на БЧК и се осъществява благодарение на фондонабиране чрез националната Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК и инициирано фондонабиране във Варна за програма "Топъл обяд". Той е желан и нужен като механизъм за превенция на отпадане от образование на ученици чрез социална подкрепа за хранене.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Уникални кадри от нашето море
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче в Козлодуй, задържаха го
Добрички ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интел...
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).