Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Белгийци пропищяха: Български строители ни подбиват пазара
Автор: Екип Varna24.bg 09:59 / 21.06.2015Коментари (3)2959
©
Представители на Общата федерация на труда в Белгия се възпротивяват срещу наемането на чужденци в строителството. Представители на левия синдикат са посетили строителната площадка на бъдещ магазин в Монс, където заварили сред работниците българи, испанци и португалци. От синдиката им раздали листовки за правата, които се полагат на чуждестранните работници, съобщиха белгийски медии.От професионалния съюз отбелязват, че чужденците работели за 10 евро на час, докато минималната почасова ставка в Белгия е 13,37 евро. Синдикалистите са притеснени, че техните колеги работели при неправомерни условия по охрана на труда, включително по къси панталони.

От федерацията настояват контролните органи да имат повече правомощия, както и да бъде приета етична харта срещу т.нар. социален дъмпинг, при който чужденци биват наемани най-често от белгийски дружества срещу по-малко възнаграждение от това на белгийските работници.

Синдикатът призовава белгийските политици да вземат мерки, за да се прекрати досегашната практика чужденците да отнемат работни места от белгийците. Уточнява се, че чуждестранните работници имат правото да плащат данъци в държавата, от която произхождат. Отбелязва се, че така Белгия губи два пъти - с оставането без работа на белгийските работници, за които бюджетът плаща обезщетения за безработица, както и с това, че в белгийския бюджет не влизат постъпления от данъците на чужденците.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Затова са виновни работодателите, белгийци ( доколкото има нация белгиец), които наемат работниците на по-ниска заплата... не са виновни българите, португалците, испанците и т.н. А кои точно са "белгийците" е отделен въпрос...
0
 
 
Крайно време и те (в случая - белгийците) да се замислят за минималната почасова ставка... да няма дъмпинг. Нали, сме равни?... Щом има кой да работи за 10 евро на час, значи "13,37-евровите" не са толкова гладни и да се наредят на опашка,.. демек, да вземат нашите места :)! Няма друг начин на изравняването на заплати, а оттам - и на нивото на живота. Или работиш, или да "се притесняваш"... Или да не завличаш други хора с великата химера на Евросъюза "Liberte, Egalite, Fraternite"
Aнонимен
на 21.06.2015 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: