Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Без раздвижване около идеята Обзор да премине от Бургаска към Варненска област
Автор: Екип Varna24.bg 09:22 / 21.01.2014Коментари (0)764
©
Няма никакво раздвижване около идеята Обзор да премине от Бургаска към Варненска област. Няколко месеца след разгласяване на намеренията, в малкия крайморски град не се работи по иницииране на местен референдум, не са водени и официални разговори по темата между кмета на града и управниците на двете области.

Идеята за присъединяване на Обзор към Варненска област съществува от доста години, като бе възродена миналата есен. През септември областният управител на Варна Иван Великов обяви, че до него е достигнало неофициално искане за преминаване на Обзор под юрисдикцията на Варна. Подобни намерения имало сред местната власт, разкри варненският губернатор, уточнявайки, че промяната не може да настъпи без местен референдум.

Официални разговори между двете областни управи, както и между Варна и Обзор до момента не са провеждани, сподели пред Дарик заместник-областният управител Димитър Чутурков.

Официално проучване на нагласите в Обзор все още няма направено. Към днешна дата няма и индикации за иницииране на референдум сред жителите на града, коментира пред Дарик кметът на Обзор Христо Янев.

Кметът на Обзор разкри, че инициативата за преминаване на града към Варненска област е тръгнала от местни сдружения. Според Янев обаче, настроенията на съгражданите му са смесени и има както "за", така и "против" тази идея. А темата в момента била табу за местната власт.

Възможно е сливане на Обзор и Бяла

Няма да минат много години и двата града ще се слеят в един, подобно на агломерацията Равда - Несебър - Слънчев бряг - Свети Влас, прогнозира кметът Янев.

Разстоянието между градовете Бяла и Обзор е по-малко от 5 км, но е почти застроено от хотели и туристически комплекси. В момента в Обзор живеят 2466 души, а в Бяла - 2258.

Обзор се намира на границата между Бургаска и Варненска област, на панорамния път, свързващ двата големи града. Малкото курортно градче отстои на 59 км от Варна, които с автомобил се изминават за средно 45 минути. До Бургас километрите са 74, като се изминават за около час. Разстоянието до общинския център Несебър пък е 37 км.

По инциденти и спешни случаи в Обзор реагират местните полиция и пожарна, но се случва на помощ да бъдат викани екипи от съседния град Бяла, както и от Слънчев бряг, според спешността на случая.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: