Безплатни прегледи за бъбречни заболявания ще се проведат в Аврен и Вълчи дол

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:09 / 10.05.2019
2949
Безплатни прегледи за бъбречни заболявания ще се проведат в Аврен и Вълчи дол съответно на 14 и 15 май 2019г. Специалисти от Клиниката по нефрология в УМБАЛ "Света Марина" – Варна ще консултират пациенти от населените места в Община Аврен на 14 май (вторник) от 9.00 до 15 часа в здравния дом и във Вълчи дол на 15 май (сряда) от 9.00 до 15.00 часа на първия етаж в поликлиниката. Желателно е пациентите да имат изследвания на обикновена урина, креатинин и пикочна киселина. 

Безплатните прегледи са част от информационна кампания, посветена на донорството и трансплантациите, която стартира във Варна и се провежда със съдействието на Астелас, подкрепена от УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна, Медицински университет, Изпълнителна агенция медицински надзор, medconsult.bg, Община Аврен и Община Вълчи дол.

Специалистите нефролози препоръчват хората да правят редовни профилактични прегледи, за да бъдат овладяни навреме бъбречните заболявания. Много хора дори не знаят, че са с хронично бъбречно заболяване. Рисковите фактори за това са много - високо кръвно налягане, диабет, тютюнопушене, наднормено тегло, фамилна обремененост. Нефролозите препоръчват на всички над 50 години, които имат един или повече от тези симптоми, да правят редовни профилактични прегледи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).