Билетчета "три в едно" на плажа "Силистар"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:37 / 07.09.2010
38112
Най-дивото и омайно местенце в превзетото от пишман цивилизацията родно Черноморие е на път да се прости тотално със своята девственост. Защитеният национален природен парк "Силистар" - между селата Синеморец и Резово, засега - слава Богу! - наистина е защитен от строителни мераци. Затова пък находчиви остапбендеровци изстискват и последната стотинка от природните благини.

Цяло лято се вихриха разправии законни ли са 4-те лева за паркинг, които чичко, инсталиран на столче, прибира от колите, успели с подскоци по камъни и дупки в гората да се доберат до местността. От 1 септември парсата е свалена на 2 лв., но документът все още е хвърчащо листче. (А "паркингът" е обикновено поле, осеяно с дървета и храсталаци, бивша частна собственост.)

Ако заплашиш чичкото, че няма право на 2-те левчета, може да го стреснеш и да минеш метър. По-свенливите туристи оставят колите си на километър и газят пеша прахоляка до плажа.

Истинският обир обаче е на самия пясъчен рай, опънал се на близо километър около изумителен залив. Преди години малобройни маниаци на дивото си поделяха защитеното природно пространство безплатно и без натрапници. Днес и тази територия е завзета от сламени навеси (8 лв.), чадъри и шезлонги (5 лв. парчето).

Дотук със свободата в общуването със "защитената" от цивилизацията природа! На всичко отгоре предприемчивите "стопани" на националния парк пестят хартията - вместо 3 билетчета по 5 лв. за 2 шезлонга и чадър например, ти издават "три в едно" билетче с добавена на ръка цена. Щом няма спасение от "цивилизацията" и "лукса", поне да дойде НАП!

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Таксиметров шофьор помете пешеходка в Шумен
Нагла кражба: Две непълнолетни момчета са откраднали 800 лв. от к...
Добрата новина: Деца събират пари за съученичка, загубила родител...
След потопа в Павелбанско: Къщи и улици в с. Скобелево са наводне...
Катастрофа с ТИР на магистрала "Тракия"
Мъж пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 промила а...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).