Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бивш кмет на Девня поиска фирми да помагат в поддръжката на общината
Автор: Екип Varna24.bg 10:24 / 24.11.2016Коментари (0)1134
©
Кметът и Общинският съвет на Девня да поискат договорите с големите фирми, които работят на територията на общината, за да се види дали държавата е спазила интереса й при подписването им. За това настоява бившият кмет на града /1999 - 2005/ Димитър Корназов. Във варненския ефир на Дарик той отбеляза, че в много общини местната власт работи добре с бизнеса и той помага финансово за поддържане на инфраструктура, образование и здравеопазване.

"Когато аз бях кмет много се надявах това да се получи след продажбата на предприятията. При мен не се получи и продължава да не се получава. Затова искам да предизвикам дебат, в който да участват общински съветници, да бъдат поканени хора от големите предприятия. Това са основно "Агрополихим", "Солвей соди", "Девня цимент". Това са фирми, които според мен имат достатъчно големи възможности да поддържат добри отношения с общината", коментира Корназов.

По негови думи вратички в договорите ощетяват гражданите на Девня. Или държавата не е обмислила социалните ангажименти, които биха поели фирмите, когато са купували предприятията навремето, или ако има такива клаузи, компаниите не ги изпълняват, е мнението на Корназов.

"Може би още когато аз бях кмет трябваше да поискам договорите и да видя какъв е бил начинът на продажба и дали има такива клаузи. Досега никой не е повдигал този въпрос. Зная, че сегашният кмет Свилен Шитов е водил разговори в тази посока, но това са трудни преговори, тъй като фирмите, които са купили предприятията, не са български. Те си плащат годишните данъци за общината, но това е капка в морето от това, което трябва за поддръжка на една община", смята бившият девненски кмет.

Големите фирми, които работят на територията на Девня, не са длъжни да подпомагат общината, призна Корназов, който въпреки това настоява те да имат и социална функция.

Той увери, че няма амбиции да се връща в управлението на града и внася предложението за дебат в Общинския съвет като гражданин на Девня.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: