Бивш зам.-министър осъден на 4 години затвор заради катастрофа със загинали

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:49 / 05.07.2016
893
По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич състав на Добричкия окръжен съд призна за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и средна телесна повреда на друго бившият заместник-министър на финансите К. Катев и го осъди на 4 години лишаване от свобода. 

С присъдата на Добричкия окръжен съд той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 6 години. 

На 22 август 2012 год. на главен път Е-87 на около 310 метра от кръстовището за кариера "Момчил" в посока Балчик - село Оброчище управляваният от заместник-министъра автомобил "Фолксваген туарег" навлязъл в насрещното движение и се блъснал в движещият се срещу него автомобил "Опел вектра". 

На място загинал шофьорът на опела, а спътникът му - в болницата. Със средната телесна повреда във варненска болница била хоспитализирана тъщата на Катев.

Изготвените комплексни съдебномедицински, трасологическа и автотехническа експертиза установили, че дори и да са били с предпазни колани, пътуващите в опела не са можели да оцелеят заради силния удар между двата автомобила и тежестта на травматичните им увреждания. 
 
Делото срещу бившия финансов министър се разглежда за втори път от Добричкия окръжен съд, след като бе върнато от Апелативния съд във Варна.
Присъдата не е окончателна и подлежи на въззивен контрол отново.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Зловещо убийство: Откриха обгорени тленни останки на мъж
57-годишен мъж от село Новачене е изчезнал след скандал 
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).