Близо милион са посетителите на двореца в Балчик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:33 / 16.09.2010
530
При посещението ни в по-малки общини и населени места, като Балчик, Каварна и т.н се оказа парадокса, че 100% приходите отиват в бюджета. Това заяви на пресконференция Димитър Дичев председател на сдружение "Култура и туризъм на Българския североизток". Именно заради това една от идеите на специалистите е да се опитат да изготвят документ, подкрепен от кметовете на тези общини поне 10% от приходите да се връщат в общината.

Дичев коментира, че например близо милион са посетителите в музея в Балчик, като там изцяло общината поддържа инфраструктурата, същата е ситуацията и на Калиакра и на много други места. Според специалиста по този начин общините ще бъдат стимулирани да поддържат още по-добре инфраструктурата, осветление и озеленяване около музеите, тъй като ще получават приходи от печалбите на държавните музеи. По този начин парите ще бъдат отпускани целево. Дичев добави, че в момента общините искат средства от министерството на културата именно за тези дейности, но процедурата е по-дълга и отнема време.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Жестокото убийство в село Новачене: Обвиняемият е лежал в затвора...
Пожар гори на крепостта Царевец
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).