Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Болницата в Девня отвори ковид отделение с подкрепата на Фонда за солидарност на Група Солвей
Автор: Пламена Николова 08:42 / 08.12.2020Коментари (0)3559
От вчера ковид отделение отвори врати в болницата в Девня. През последните месеци България е силно засегната от втората вълна на COVID-19. Голямата необходимост от допълнителни болнични и медицински ресурси за Варненския регион беше потвърдена от областния управител на Варна, Стоян Пасев.

Община Девня беше помолена за помощ, като за тази цел осигури специализирано отделение в Девненската болница, но то имаше нужда от пълен ремонт, ново оборудване и медицински персонал, който да полага грижи за пациентите с коронавирус. 

Информация за новото отделение даде кметът на Девня Свилен Шитов във фейсбук.

"Броени часове преди в болницата в Девня да започнат да пристигат първите пациенти с коронавирус, се срещнах с екипа от медици, за да направим последни уточнения за работата на отделението. Стаите са напълно готови, осигурено е всичко необходимо по стандарт и са оборудвани с инсталация за подаване на кислород.

Предвидили сме етажът, на който ще се лекуват болните, да бъде с отделен вход. Общината ще поеме разходите за храненето на пациентите и за защитното облекло на персонала. След едномесечна усилена подготовка, в понеделник новото Ковид отделение ще заработи на пълни обороти.

В двора на болницата е разположен фургон за триаж, в който ще бъдат извършвани прегледи. Имаме готовност за настаняването на 18 пациенти. Отделението е обезпечено с достатъчно лекари, медицински сестри и санитари. Средствата за ремонта, оборудването, заплати, лекарства и PCR тестове за следващите три месеца, както и за закупуването на мобилен рентгенов апарат, се осигуряват изцяло от социален фонд към групата "Солвей".

Сумата е около 180 000 лева. Тук е мястото да изразя своята изключителна благодарност към генералния мениджър на групата "Солвей" за България и изпълнителен директор на "Солвей Соди" Спирос Номикос. Той успя да убеди борда на компанията в Брюксел, че тук има необходимост да се помогне за Ковид отделението. Това е изключителна подкрепа за нас, а и за Варна, тъй като за лечение в болницата ще бъдат насочвани пациенти от цялата област", написа Свилен Шитов.

"Имайки предвид спешността на ситуацията, с целия екип в Девня, започнахме да работим по този предизвикателен проект, като същевременно потърсихме подкрепата на местния бизнес“, коментира кмета още на Девня Свилен Шитов.

Проектът, в полза на местната общност от област Варна, стана реалност с ангажираност от страна на Фонда за солидарност на Група Солвей. Спирос Номикос, генерален мениджър на Солвей за България, коментира:

"Добрите отношения на сътрудничество между Община Девня и завода за калцинирана сода, част от Група Солвей, ни мотивираха да потърсим начин и да дадем своя принос към този важен проект за Варненския регион.“  

Ето какво още съобщават и от Солвей:

"Дарението от Фонда за солидарност на Група Солвей, в размер на 180 000 лв., покрива разходите на отделението за възнаграждения на 18 души медицински персонал за 3 месеца, инвестиции в медицинска апаратура, като апарат за рентген, кислородни апарати и друго оборудване, както и ремонт и обзавеждане на помещенията. Съвместните усилия доведоха до успешната реализация на проекта в рамките на по-малко от месец.

"Благодарение на положените усилия и всеотдайната работа на екипа по проекта в Девня, успяхме да отговорим на изискванията за отрицателно време. Вече разполагаме с добре оборудвано и работещо ковид отделение, готово да приема пациенти от Варненска област. Значителната помощ от Фонда допринесе до голяма степен за по-бързата реализация на проекта“, каза кмета на Девня, Свилен Шитов, при завършването на проекта.

Фондът за солидарност на Група Солвей се управлява от независимата, реномирана Фондация Крал Бодуен, голяма белгийска организация в подкрепа на проекти и физически лица, ангажирана с изграждането на по-добро общество в световен мащаб. От началото на кризата с COVID-19, директори, висши мениджъри, акционери и служители на Група Солвей, правят свои лични доброволни вноски във Фонда за солидарност. Ресурсите на Фонда са основно предназначени за подпомагане на тежко пострадали от КОВИД кризата колеги в цял свят и за други специфични  случаи, свързани с COVID-19 в техните общности, в които има спешна нужда от подкрепа, като този проект в Девня.

В тази безпрецедентна криза, Група Солвей, посредством Фонда за солидарност, подава ръка и се свързва с хората в Девня. Отговорността към обществото, отдадеността към другите, солидарността, прогресът винаги са били водещи ценности за Група Солвей в нейната над 150 годишна история. Поредният успешен проект с Община Девня, затвърждава решимостта на Солвей да изпълнява устойчиво своята роля на отговорен към обществото бизнес.  

Свилен Шитов и Спирос Номикос изказват в аванс благодарностите си към целия медицински екип на ковид отделението за тяхната всеотдайна работа и пожелават бързо възстановяване на всички пациенти".



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: