Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Център за възстановяване на социалния живот ще работи в община Долни чифлик
Автор: Пламена Николова 16:13 / 30.08.2019Коментари (0)1561
©
Днес, 30 август 2019 г., в заседателната зала на община Долни чифлик се проведе встъпителна пресконференция по проект "Център за възстановяване на социалния живот“ по процедура чрез подбор на проекти BG05M9OP001-4.003 "Транснационални партньорства“ по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. На нея стана ясно, че на 27 февруари т.г. община Долни чифлик е подписала административен договор с Министерство на труда и социалната политика за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-4.003-0005-C01 за изпълнение на проекта.

Размерът на предоставяната безвъзмездна финансова помощ е 198 660,00 лв., като 188 727 лв. са европейско финансиране, а 9933,00 лв. са национално финансиране. Срокът за реализацията на проекта е 18 месеца, като изпълнението му стартира на 3 юли т.г., съобщи Дияна Момкова, ръководител на проекта.

Партньор по проекта е италианската община Осило.

Основната цел на проекта е да насърчи транснационалното сътрудничество по отношение на обмяната на опит, добри практики и модели за повишаване на знанията, уменията и компетенциите на служителите в община Долни чифлик в сферата на социалното включване, здравеопазването, равните възможности и недискриминацията и условията на труд. Тази цел ще бъде постигната чрез повишаване знанията, уменията и компетентностите на служителите в общинска администрация Долни чифлик, предоставящи социални услуги и заинтересованите страни чрез изучаване на практики и разширяване на транснационалното сътрудничество, както и въвеждане на иновативни практики за предоставяне на интегрирани социални услуги и достъп до тях.

В проекта се предвижда да се създаде Център за възстановяване на социалния живот, като ще бъдат обособени 2 работни места. В центъра ще се извършва комплексно обслужване на различни потребители на социалните услуги, предоставяни от община Долни чифлик на принципа на едно гише. Ще бъде разработена електронна платформа с пълна информация за социалните услуги, предоставяни от община Долни чифлик, с възможност за подаване на електронни заявления за ползване на социални услуги. Ще бъде издаден наръчник "Интегрирани социални услуги – за всеки според потребностите“. Ще се проведе и международна конференция, на която ще се обменят добри практики за интегрирани социални услуги и тяхната организацията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: