Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Черноморски кметове обсъдиха в Пекин възможностите за привличане на китайски туристи
Автор: Екип Varna24.bg 13:10 / 28.09.2017Коментари (0)1209
©
Осигуряването на директен полет и облекчаването на визовия режим са важни за активизирането на сътрудничеството между България и Китай в областта на туризма. Около тази позиция се обединиха делегация от ГЕРБ и Шън Бейли, помощник-началник във външния отдел на Китайската комунистическа партия (ККП).

Срещата се състоя в последния ден от работното посещение на българската делегация, водена от народния представител и председател на парламентарната група за приятелство с Китай Димитър Бойчев. Част от делегацията са и кметовете на общините Аврен, Девня, Поморие, Созопол и Царево - Емануил Манолов, Свилен Шитов, Иван Алексиев, Панайот Рейзи и Георги Лапчев, зам.-кметът на община Аксаково Руска Илиева, зам.-областният управител на Добрич Красимир Николов и председателят на Общинския съвет в Бургас Константин Луков.

В присъствието на българския посланик в Пекин Григор Порожанов представителите на местната власт презентираха туристическия потенциал на черноморските общини. От китайската страна бе проявен голям интерес към условията за балнеология и СПА туризъм. Според Шън Бейли китайските туристи биха оценили високо свойствата на минералните извори и на лечебната кал по българското Черноморие.

Кметът на Поморие Иван Алексиев сподели желанието си за побратимяване на общината с морския град Сямън в провинция Фудзиен, където по-рано българската делегация проведе множество срещи и установи редица контакти за ползотворно сътрудничество в различни области.

Шън Бейли увери, че инициативата "Един пояс, един път" и механизмът 16+1 предоставят нова платформа за задълбочаване на отношенията между България и Китай, като акцентира върху контактите в сферата на икономиката, търговията, инфраструктурата, културния обмен. Вашето посещение ще допринесе и за по-тясно сътрудничество на местно ниво, отбеляза пред българските гости Шън Бейли.

Посланикът ни я запозна с необходимостта да бъде облекчен достъпът до китайския пазар на хранителни продукти с българската маслодайна роза, която се радва на голяма популярност в азиатската страна. Български режисьор е класиран на второ място на кинофестивал в Китай и предстои да бъде награден, информира още Григор Порожанов, а Шън Бейли изрази увереност, че двустранното сътрудничество може да намери израз и в съвместни филмови продукции.

Посланикът анонсира, че в Пловдив предстои среща, свързана с механизма 16+1, в която се очаква да вземат участие представители на 3 китайски провинции. България е заявила желание да бъде домакин на следващия мащабен форум, посветен на механизма.

Шън Бейли отправи покана ГЕРБ да участва със свои представители в международния диалог на партиите, който външният отдел на ККП организира в края на ноември - началото на декември, след предстоящия партиен конгрес.

"Като представители на най-голямата партия в България искаме да надградим традиционно добрите отношения с Китай, включително и чрез участие в механизма 16+1 и инициативата "Един пояс, един път", заключи ръководителят на делегацията Димитър Бойчев. В качеството си на председател на парламентарната група за приятелство с Китай той изтъкна, че 1/3 от народните представители в НС са част от тази група, което е безспорен знак за доброто сътрудничество.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: