Читател на Varna24.bg: Екологична бомба се готви за Заговезни край Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
11:18 / 14.02.2018
2972
Читател на Varna24.bg изрази притеснението си от "екологичната бомба", която се готви за празника Заговезни край Варна. Ето какво сподели той:

"Години наред под прикритието на празника Сирни Заговезни в гр. Белослав обл. Варна и някои села от района се палят огньове, защото така повелява традицията. Това обаче става на нерегламентирани места, като се горят предимно автомобилни гуми и кабели. Общината чества празника с голям огън в центъра на града, съставен както повелява традицията само от съчки, но не взима мерки за това което се случва на няколко места по кварталите. Миналата година поех една инициатива преди да е станало фатален инцидент и подадох сигнал в полицията за умишлен палеж. Така си предизвиках насрещна проверка и куп разправии с органите на реда. В последствие пуснах сигнали до: РИОСВ Варна, областния управител, пожарна безопасност, горско стопанство и общината, но от всички институции получих отговор, че паленето на автомобилни гуми в горска и урбанизирана част на който и да било жилищен район е абсолютно забранено. В кв. "Акациите" се запалват няколко тона докарвани с камиони, бусове и каруци гуми. Мургави братя пазят цяла нощ, а на другия ден пунктовете за скрап са пълни. Общината осъжда това деяние, но не предприема никакви предварителни мерки. Отново тази година ще подам сигнал на 112 за умишлено запалване на забранени вещества и очаквам същият сценарии, пожарна която идва и гледа, а полиция проверява мен като престъпник.

В отговорите на моите писма е видно как кмета обещава, че това извращение с природата няма да се случи. След празника, когато всичко е покрито със мазни сажди, църквата почита "Чистият понеделник". На фона на изискванията на ЕС към България и проблема с мръсния въздух смятам, че темата е много актуална, особено в последните дни".

Читателят е изпратил и снимка, от която е видно, че на едно от многото места, в близост до гора и къща, вече е започнало събирането на автомобилни гуми.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).