Даниел Вълчев стана почетен ромски министър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:31 / 09.04.2009
1066
Две почетни грамоти за принос в етническата толерантност бяха присъдени в Каварна. Почетен ромски доктор стана д-р Здравко Георгиев, а почетен ромски министър - Даниел Вълчев.

Почти всеки месец съм тук, атмосферата е страхотна, хората са чудесни. Приемам титлата, с която ме удостоиха, като предизвикателство, макар че в своята над 25-годишна лекарска дейност съм лекувал много роми, защото съм роден в Силистра и съм живял в циганската махала - поясни д-р Георгиев. Обещавам да ви скъсам от лечение - каза още той и добави, че контактите му с каварненци ще продължат и занапред.

Честването на Международния ден на ромите в морския град премина с богата празнична програма. Участие в нея взеха деца от учебни заведения в града, актьорите Влади Въргала, Виктор Калев, Красимир Радков и др. За доброто настроение на публиката се погрижиха Иво Папазов-Ибряма, оркестър "Тракия", поп фолк изпълнителката Бони.

Бъдете здрави, не ходете на работа в Полша, а се радвайте на добър живот тук - пожела на ромите кметът на общината Цонко Цонев.

Празникът в каварненския Бевърли хилс продължи до късно следобед.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Съседка на семейството от Аксаково, което пострада при катастрофа...
Жестокото убийство в село Новачене: Обвиняемият е лежал в затвора...
Пожар гори на крепостта Царевец
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).