Дариха детска литература на читалището в Шкорпиловци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:00 / 22.04.2015
1261
В навечерието на Международния ден на книгата народният представител от ГЕРБ-Варна Красимира Анастасова дари детска литература на библиотеката към Народно читалище "Пробуда - 1962" в село Шкорпиловци, община Долни чифлик.

"Библиотеката разполага с 2867 книги, но нейният фонд не е обновяван от 2005 г. насам. При 227 читатели, от които 58 са деца, читалището разчита изцяло на дарители. Радвам се, че мога да бъда полезна, като осигуря книги, които са включени в списъка с препоръчителна литература за учениците през лятната ваканция", коментира Анастасова, която бе дългогодишен училищен директор в родния си град Долни чифлик.

В Шкорпиловци има начално училище, в което се обучават деца от I до IV клас. Учениците от V до VIII клас пътуват до средищното основно училище в село Старо Оряхово.

"Благодарение на съвместната работа на училищата и читалището интересът на децата към книгите се поддържа жив. Под ръководството на своя класен ръководител първокласниците стават читатели на читалищната библиотека още в началото на учебната година", изтъкна Красимира Анастасова.

Сред книгите, които народният представител подари на читалището, има сборници с приказки, произведения на български автори, световна класика за деца, както и богато илюстровани издания за малките читатели. "Отношението към книгите трябва се възпитава. Това е кауза, която заслужава всяко усилие, така че повече деца да се поучат от мъдростта на книгите, да се докоснат до техния приказен свят и да се възползват от знанията в тях", сподели Анастасова, която е зам.-председател на комисията по културата и медиите и член на комисията по образованието и науката в Народното събрание.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Съседка на семейството от Аксаково, което пострада при катастрофа...
Жестокото убийство в село Новачене: Обвиняемият е лежал в затвора...
Пожар гори на крепостта Царевец
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).