Деца и възрастни извървяха по 14 000 крачки в пешеходен тур край Девня

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:31 / 27.09.2021
1341
Хора на възраст между 7 и 77 години се включиха в организирания за инициативата "Нестле за Живей Активно“ пешеходен преход край Девня на 25 септември. В ролята на водач влезе лично кметът на общината Свилен Шитов. Включиха се и зам.-кметът Донка Йорданова, секретарят на Общината Елка Драгулева, главният архитект Симеон Георгиев, председателят на Общинския съвет Владимир Ненков, служители от общинската администрация и граждани. 

Съчетанието от хубаво време, красиви гледки и възможност за почивка сред природата, превърна събитието в чудесен начин за прекарване на свободното време край града. А равносметката от пешеходния тур е следната: всеки участник е изминал средно по около 14 000 крачки     , извървяното разстояние е над 9 километра. Преди потеглянето за всички бяха осигурени пресни ябълки, минерална вода и тениски с логото "Живей Активно“. 

В рамките на съботния ден, пешеходната обиколка започна от Ак чешма, продължи през гористи територии до "Ловката“, премина през живописната местност "Глиган чешма“, където съвсем наскоро се състоя и кръг от националния шампионат по автокрос, за да приключи до бетонния кръст. Там участниците се насладиха на панорамна гледка към цяла Девня. Маршрутът на прехода бе сравнително лек, а теренът предимно равнинен. На финалните метри, преди достигане до последната дестинация, участниците можеха да прочетат народни пословици и мотивиращи мисли за здравето и природосъобразния живот. Обиколката приключи с почерпка и много снимки за спомен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче в Козлодуй, задържаха го
Добрички ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интел...
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).