Деца поругаха новооткрития възрожденски кът в Девня

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:17 / 03.11.2017
2277
Две малолетни лица - на 11 и 14 години, изтръгнаха релефни букви от възрожденския кът в Девня. Вандалското посегателство е извършено в сутрешните часове на 2 ноември - няма и ден след церемонията по откриването на шестте бюст-паметника. Изтръгнати са няколко букви от монументите на Христо Ботев, Панайот Волов и Георги Бенковски, както и от каменната инсталация с поантата на баладата "Хаджи Димитър".

Веднага след установяване на вандалското посегателство Община Девня и полицейското управление в града предприеха съвместни оперативно-издирвателни действия и днес извършителите на хулиганската проява бяха идентифицирани.

Това са двама братя с инициали М.Г. и Г.Г., които са добре известни на МВР. Децата имат тежка житейска съдба. Майка им напуснала семейството отдавна, като за тях се грижила единствено бабата, която починала. Бащата на двете момчета е многократно осъждан за кражби и е алкохолно зависим.

Пред органите на реда децата са направили пълни самопризнания и са изразили съжаление за стореното. Те отричат някой да ги е подстрекал да извършат вандалската проява. По-малкото момче свидетелства, че неговият брат е дал идеята да си откъртят буквички и да си ги занесат вкъщи. Впоследствие орнаментите бяха предадени на общината, чиито служители днес ги залепиха обратно на липсващите места.

Случаят е докладван на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица, която трябва да определи какви възпитателни мерки да наложи на децата.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).