Деца стигат до плажа по обиколен път заради частен имот

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:17 / 30.06.2017
1568
От две седмици деца, които почиват в лагера на "Ученически отдих и спорт" към Министерството на образованието до курорта Албена, нямат пряк достъп до плажа. Причината е, че пътят, откъдето минават, е заграден заради частен имот. Лагерът, в който почиват деца от домове и на семейства с по-ниски доходи, сега е празен, съобщава БНТ.

Добрина Иванова, домакин на лагера коментира: "В момента нямаме деца. Вчера си замина групата. Очакваме на трети да пристигнат 50 деца от Силистра".

И на тези деца, както от първата смяна, ще се наложи да стигат до плажа с транспорт, защото прекият път вече е затворен.

"Това е път, пряк и безопасен за децата да слизат до комплекса", допълни Добрина Иванова.

Пътят е преграден с мрежа, поставена е и врата, която е заключена и децата нямат достъп до плажа от тук. Но явно има хора, които преминават през нея. Освен това вече и мрежата е скъсана, за да могат хората, които искат да отидат до плажа, да минат от тук. Има и друг път, който стига до плажа, но разстоянието е повече от пет километра.

"Няма как да се върви по главния път, където преминава движението, много е опасно за децата", коментира още Иванова.

От "Ученически отдих" се обръщат към ръководството на курорта Албена, тъй като смятат, че имотът е техен, да им осигури достъп през заключената врата към плажа. От там обаче им отказват.

Цветелина Николова, изпълнителен директор на "Ученически отдих и спорт" заяви: "С оглед повишаване нивото на сигурност срещу заплахата от терористични актове достъпът до Албена се извършва от един вход и изход, поради което не можем да ви осигурим ключ".

Според юристите на курорта, този имот не е техен.

Адвокат Димитър Стефанов, пълномощник на курорта Албена каза: "По кадастрални данни такъв път, пътека или просека не съществува. Считаме, че е налице въвеждане в заблуждение от чиновници на Министерството на образованието, тъй като те не са ориентирани във фактологията и не отговаря на истината".

Чий е преграденият имот не стана ясно. Факт е обаче, че пътят е преграден. Децата трябва да пътуват с автобус до плажа, а това прави почивката им по-скъпа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).