Децата от Девня с нова придобивка в кв. "Химик"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:36 / 10.10.2019
2936
С чисто нова детска площадка и със спиркозаслон се сдоби квартал "Химик", съобщи за "Девня - древна и модерна" местната жителка Добринка Иванова.

Детската площадка е с ударопоглъщаща настилка, за да не се нараняват малчуганите при падане. Тя разполага с люлки, пързалка и конче. Спиркозаслонът е поставен днес на мястото на стария, който е бил съборен, защото е създавал опасност за живота и здравето на хората. Така, в сезона на ветровете и валежите, жителите на квартала вече ще има къде да чакат автобуса на завет.

Легендарният квартал "Химик" е малка жилищна зона, построена през 60-те години на миналия век за работниците в девненските заводи. Кварталът е бил изключително модерен за времето си. Разполагал е с три басейна, единият от които с олимпийски размери, кафе-сладкарница и парк за отдих с площ от 100 дка.

С течение на времето обаче повечето жилищни блокове са съборени поради "слабости в конструкцията". След 1989-а година собственикът на терените – "Солвей Соди" – ги продава на частна фирма, която ги ипотекира. По-късно банката кредитор предявява вземане и ги продава. Така кв. "Химик" попада в ръцете на нов стопанин, който не полага абсолютно никакви грижи за своята собственост. Понастоящем обитаеми там са 3 блока и няколко къщи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).