Демонстрационно обучение по пожарна безопасност се проведе в Девня

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:32 / 18.09.2020
2179
Общински служители, граждани и медици се включиха в демонстрационно обучение по пожарна безопасност в Девня. Мероприятието се състоя днес от 13 часа в двора на сградата, в която се помещават Домашният социален патронаж, МБАЛ Девня и ДКЦ 1 в квартал "Река Девня“. Служители на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението разясняваха на всички, желаещи да участват, как се борави с пожарогасител и какво трябва да е поведението при евентуално възникване на инцидент. В акцията се включиха и участници в доброволното формирование по гражданска защита към Общината. Доброволците бяха подготвени с екипировка и техника. Те демонстрираха гасене на пожар от разстояние със специализиран автомобил, както и потушаване на пламъци в сухи треви.  

"Благодаря на Службата по пожарна безопасност за тяхната работа. Разчитаме на Вас и занапред! Правим тези обучения ежегодно, защото в случая опресняването на знанията за това как се борави с пожарогасители, как се реагира при определени ситуации, е много важно. Избрахме да направим демонстрацията именно в двора пред Социалния патронаж, точно, защото наскоро се наложи да се реагира максимално бързо и адекватно за избягване на авария. Важна е своевременната реакция и максимално да се избягва паниката. Тя е най-лошият враг във всяко отношение. Още повече, че и в ежедневието, без значение дали сме на работа или у дома, никой, по никакъв повод не трябва да изключва една такава ситуация за пожар. Затова мисля, че не е безсмислено да се провеждат подобни мероприятия и всеки един от нас да бъде максимално осведомен“, каза по време на учението кметът на Девня Свилен Шитов. 

Водещ на събитието беше началникът на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението гл. инсп. Николай Георгиев. Той обясни пред присъстващите механизмите за действие при възникването на инцидент. 

С пожарно-техническото занятие днес беше поставен официален край на Седмицата на пожарната безопасност, която тази година се проведе от 14 до 18 септември.

Малко по-рано през деня водосвет за здраве и успешна безаварийна работа, беше отслужен пред сградата на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Девня. Поводът е професионалният празник на огнеборците, както и традиционната Седмица на пожарната безопасност.  

Йеромонах Никифор от храма "Св. Св. Кирил и Методий“ в квартал "Повеляново“ и енорийският свещеник отец Марин отправиха молитви за благото на всички служители в звеното, ръководено от гл.инсп. Николай Георгиев и неговия заместник инсп. Йордан Неделчев. Свещениците се помолиха за здравето на огнеборците, за техните домове и семейства, като поръсиха символично със светена вода част от наличната техника и основни помещения в сградата, в която се помещава Районната служба.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).