Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Демонстрационно обучение по пожарна безопасност се проведе в Девня
Автор: Пламена Николова 17:32 / 18.09.2020Коментари (0)2148
©
Общински служители, граждани и медици се включиха в демонстрационно обучение по пожарна безопасност в Девня. Мероприятието се състоя днес от 13 часа в двора на сградата, в която се помещават Домашният социален патронаж, МБАЛ Девня и ДКЦ 1 в квартал "Река Девня“. Служители на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението разясняваха на всички, желаещи да участват, как се борави с пожарогасител и какво трябва да е поведението при евентуално възникване на инцидент. В акцията се включиха и участници в доброволното формирование по гражданска защита към Общината. Доброволците бяха подготвени с екипировка и техника. Те демонстрираха гасене на пожар от разстояние със специализиран автомобил, както и потушаване на пламъци в сухи треви.  

"Благодаря на Службата по пожарна безопасност за тяхната работа. Разчитаме на Вас и занапред! Правим тези обучения ежегодно, защото в случая опресняването на знанията за това как се борави с пожарогасители, как се реагира при определени ситуации, е много важно. Избрахме да направим демонстрацията именно в двора пред Социалния патронаж, точно, защото наскоро се наложи да се реагира максимално бързо и адекватно за избягване на авария. Важна е своевременната реакция и максимално да се избягва паниката. Тя е най-лошият враг във всяко отношение. Още повече, че и в ежедневието, без значение дали сме на работа или у дома, никой, по никакъв повод не трябва да изключва една такава ситуация за пожар. Затова мисля, че не е безсмислено да се провеждат подобни мероприятия и всеки един от нас да бъде максимално осведомен“, каза по време на учението кметът на Девня Свилен Шитов. 

Водещ на събитието беше началникът на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението гл. инсп. Николай Георгиев. Той обясни пред присъстващите механизмите за действие при възникването на инцидент. 

С по
©
жарно-техническото занятие днес беше поставен официален край на Седмицата на пожарната безопасност, която тази година се проведе от 14 до 18 септември.

Малко по-рано през деня водосвет за здраве и успешна безаварийна работа, беше отслужен пред сградата на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Девня. Поводът е професионалният празник на огнеборците, както и традиционната Седмица на пожарната безопасност.  

Йеромонах Никифор от храма "Св. Св. Кирил и Методий“ в квартал "Повеляново“ и енорийският свещеник отец Марин отправиха молитви за благото на всички служители в звеното, ръководено от гл.инсп. Николай Георгиев и неговия заместник инсп. Йордан Неделчев. Свещениците се помолиха за здравето на огнеборците, за техните домове и семейства, като поръсиха символично със светена вода част от наличната техника и основни помещения в сградата, в която се помещава Районната служба.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: