Ден на отворените врати в Районен съд - Балчик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:16 / 30.09.2015
864
 Ден на отворените врати по повод 135-ата годишнина от създаването на Районен съд Балчик ще се проведе днес.

Изложба, посветена на Кръстю Мирски - едни от стожерите на съдебната власт в града след Освобождението, ще покаже в 10.45 часа част от историята на съда. За живота и дейността на един от първите съдии тук ще разкаже г-жа Кристина Спасова - уредник в Исторически музей Варна, която подготви експозицията. На откриването ще присъства г-жа Кирилка Стойнова - автор на книгата "Кръстю Мирски общественик и книжовник", която подари екземпляр от творбата си на Районен съд Балчик. На празника е поканен и едноименният потомък на тачения от юристите в града бивш председател на съдебната институция Кръстю Мирски.

Планирано е представяне на новосъздаден албум за историята на съда. Гостите ще получат изготвените по повод годишнината две брошури - за историята и дейността на Районен съд Балчик, и за Кръстю Мирски.

В 11,15 часа ще бъде представена адаптираната съдебна зала за изслушване на деца. Оформянето на интериора в нея, бе постигнато освен с бюджетни средства и чрез дарените от деца на служители и приятели играчки и рисунки. Впечатления очакваме да споделят поканените г-жа Ева Жечева - председател на Държавна агенция за закрила на детето и г-жа Офелия Кънева - представител на Центъра за обществена подкрепа в Балчик.

Програмата ще продължи в 12,00 часа със среща на тема "Медиацията като услуга, популяризирана от Районен съд Балчик". На нея ще присъстват адвокати, юристи, заинтересовани от приложението й. Милена Гунчева - председател на Центъра за спогодби и медиация към Софийски районен съд, ще разкаже за своя опит при прилагане на института. Председателят на Районен съд Балчик г-жа Ивелина Велчева ще обобщи резултатите от проведената през месец септември кампания за популяризиране на медиацията в общината.

Предвидена е лекция от магистрати за структурата и функционирането на съдебната власт и вписванията в Районен съд Балчик. Пред ученици ще бъде демонстрирана програмата за случайно разпределение на делата. 



Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Голямо задръстване на АМ "Тракия", четири коли се врязаха в манти...
Предполагаемият инцидент с 33-годишния пастир в Кресненско се ока...
Тарикат изуми как пълни басейна на хотелски комплекс
Ученик: 35-годишен полицай ме мислеше за момиче и ми изпращаше не...
Няма опасност за живота на мъжа, който бе поразен от мълния по вр...
МВР показа снимки от разбитите наркооранжерии в София


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).