Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Девненци дариха своята лепта за хората със Синдром на Даун
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 22.03.2018Коментари (0)1694
©
459 лева бяха събрани в Девня на благотворителния концерт в полза на Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун. В центъра на партито бе малката Роси Гендова, която взе участие в едно от изпълненията на модерния балет "Тиерра" и с това доказа, че "слънчевите деца" са като всички останали. Събитието в диско клуб "Амелия" бе отразявано с живи видеовръзки от екипа на фейсбук страницата "Девня – древна и съвременна".  

Български фолклорни и модерни танци, песни, фокус-бокус постановка, конкурс за Мини мис и Мини мистър "Даун синдром приятел", шарени чорапи, аплодисменти и детски глъч изпълниха пространството на дискотеката във вечерните часове на 21 март – Международен ден на хората със Синдром на Даун. Водещ на партито бе чаровната Любослва Лазарова – треньор на детската школа по модерен балет "Тиерра".

За втора поредна година девненската общественост засвидетелства не само подкрепа към различните хора, но и показа, че ги възприема като всички останали. Концерта уважиха с присъствието си кметът на Община Девня Свилен Шитов, заместникът му Донка Йорданова, учителките на малката Роси от детската градина и нейни другарчета от групата, много деца и техните родители. 

Виртуозната фокусничка Жаклин от модерен балет "Тиерра" въвлече в своя сценарий и кмета, който показа добри илюзионистки умения и артистизъм. Градоуправникът, заместничката му и учителката Боринка Йорданова журираха конкурса за Мини мис и Мини мистър "Даун синдром приятел".

Свилен Шитов заяви, че за него всички участници заслужават първото място и ги награди с ваучер за детско меню в общинската кафе-сладкарница "КъртикЪ" - кв. "Повеляново", която на Международния ден на хората със Синдром на Даун и Световен ден на поезията обяви конкурс за стихотворение, с идеята то да се превърне в химн на сладкарницата. 

Свилен Шитов благодари на всички, които се отзоваха на поканата за благотворителното събитие, за да дарят своята лепта, но и за да засвидетелстват морална подкрепа към хората със Синдром на Даун. Той поздрави родителите на малката Роси – Анна Гендова и Деян Ангелов –  за любовта и грижите, които полагат за своето дете, и декларира, че ще продължава да им помага.

През октомври миналата година кметът Свилен Шитов бе отличен от Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун за отзивчивостта и съпричастността, които Община Девня проявява целогодишно към малката Роси.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: