Девненци дишат наднормено запрашен въздух и в неотоплителния сезон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:43 / 22.08.2017
1152
В продължение на 3 денонощия през август девненци са дишали наднормено замърсен въздух по показателя "фини прахови частици" (ФПЧ). Това сочи справка в бюлетина на Изпълнителната агенция по околна среда, който се базира на данните от автоматичната измервателна станция (АИС) "Изворите" в двора на градската поликлиника в Девня. 

Наднормено запрашен атмосферният въздух в индустриалния град е бил на 14 август, понеделник, 19 август, събота, и 20 август, неделя. Въпреки че превишенията не са сериозни, като най-голямото от тях се равнява на 1.05 над нормата от 50.0 µg/m за ФПЧ, тези данни опровергават тезата на РИОСВ-Варна, че причината за наднорменото запрашаване на атмосферния въздух в Девня е само и единствено битовото отопление на твърдо гориво, каквото не е налично през летния сезон. 

Най-близко разположеният до АИС "Изворите" промишлен замърсител е циментовият завод, от където все още не са спазили обещанието си, дадено пред представители на местната власт, да предоставят ежемесечно на Община Девня данните от собствените непрекъснати измервания на вредни емисии, до които достъп има само РИОСВ-Варна.  

Информацията за качеството на атмосферния въздух в Девня от бюлетина на Изпълнителната агенция по околна среда не е изчерпателна, защото в някои дни от там са нямали връзка с комуникационния сървър в АИС "Изворите". Като вероятна причина за това се посочва "отпадане на елзахранването".  


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).