Девненец хвана в крачка нарушители на общинска наредба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:43 / 21.02.2018
1473
Девненецът Красен Марков хвана в крачка двама нарушители на Наредбата за рекламна дейност, лепящи постери за бързи кредити върху фасадата на жилищен блок №1 на ул. "Просвета".

Освен че ги е снимал с телефона си, Марков е предупредил мъжа и жената, че това, което правят, е нарушение, подлежащо на имуществена санкция. След забележката те отлепили два от постерите, а други два останали на място. От съдържанието на материалите не става ясно кой е обектът на рекламата. Репортер под прикритие позвъни на посочения телефон - 0885 58 07 11. На обаждането отговори мъж, който не се представи, но каза, че работел от Варна с три банки - "СИБАНК", "ОББ" и "ПИРЕУС". В хода на разговора се подразбра, че той е кредитен посредник, от което следва да се предположи, че въпросното лице най-вероятно получава комисион при сключване на договор за кредит.

Потърсени за коментар по казуса, от Областната дирекция на МВР във Варна не се ангажираха с отговор дали в случая би могло да става въпрос за престъпна схема или за легално заета пазарна ниша, но посъветваха гражданите да бъдат разумни, защото всяко посредничество оскъпява стойността на услугата/заема.

Иначе гражданинът Красен Марков е сигнализирал за нарушението дежурния по община, както и кмета Свилен Шитов. Снимковите материали ще бъдат изпратени на полицията, която има правомощията и ресурса да установи самоличността на нарушителите, за да им бъде съставен акт по Наредбата за рекламната дейност на Община Девня.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).