Девненски малчугани изработиха уникални коледни украшения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:54 / 08.12.2016
1685
С коледни базари и тържества по случай Рождество Христово малчуганите от девненските детски градини "Незабравка", "Детелина" и "Здравец"изразиха своето възторжено очакване на Белобрадия старец и Новата 2017-а година. 

Мъниците от детска градина "Незабравка" изненадаха приятно представители на общинската администрация, начело със заместник-кмета Донка Йорданова, които присъстваха на тържественото откриване на коледния базар във фоайето на забавачницата. 

С подръчни материали децата и техните учители са изработили красиви и уникални празнични предмети - снежни човеци, свещници, декоративни коледни елхички, рисувани икони върху дърво и много други. Всеки, който иска да обогати интериора си с оригинална празнична украса, може да се отбие до една от трите градини и да закупи артикули на символични цени.Средствата от продажбата на празничните произведения се изразходват целево за нуждите на детските заведения. 

На откриването на коледния базар в детска градина "Незабравка" малчуганите изнесоха богата празнична програма, а заместник-кметът Донка Йорданова поздрави тях, учителите и възпитателите им за впечатляващите красоти, които са изработили с много любов и усърдие, и им пожела да бъдат все така послушни и добри. На свой ред децата изразиха надежда, че Дядо Коледа да остави под елхите точно тези подаръци, които са поискали в своите писма до Белобрадия старец. 

Самият той ще долети от Лапландия още на 9 декември, петък, когато в Девня ще грейне градската елха. Събитието е насрочено за 18 часа на ул. "Просвета" в кв. "Девня-2", където ще бъде открит и коледен базар. Община Девня е организирала богата празнична програма, която ще бъде съпътствана от атрактивни илюминации във вечерното небе.

Виж коментарите (0)

Още по темата (129):
04.01.2017 Пиян полицай нахълта на коледен купон и заповяда: Стройте се по красота!
02.01.2017 Вижте как можем да върнем нежеланите подаръци
02.01.2017 Започва голямото прибиране след празниците
01.01.2017 Няколко съвета да нямаме тежък махмурлук
01.01.2017 Няколко интересни обичаи, които правят по света за здраве и берекет
01.01.2017 Първият гост в дома през новата година трябва да носи хляб
Още новини от Регионални новини:
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).