Девня изпрати своите абитуриенти с бурни овации

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:30 / 15.05.2018
2501
С групово отброяване от 1 до 12, аплодисменти и празнични възгласи девненското СУ "Васил Левски“ изпрати своите абитуриенти сред шпалир от ученици, учители и родители. На тържествената церемония в школския двор присъстваха кметът на Община Девня Свилен Шитов, неговият заместник Донка Йорданова, представители на училищното настоятелство и  Обществения съвет на СУ "Васил Левски“, на индустриалните гиганти и др.

Четирима от общо 19-те зрелостници от профилираната паралелка по рекламна графика завършват средното си образование с отличен успех, като двама от тях – Лилия Узунова и Денислав Ангелов, са пълни отличници. Вместо традиционен абитуриентски бал в роден курортен комплекс младите хора и тяхната класна са решили да отидат на 3-дневна екскурзия в Гърция.  

"Предстои ви първият житейски звънец. Оттук нататък вие ще си бъдете директори и класни ръководители“, обърна се към зрелостниците кметът Свилен Шитов, който им пожела успех на предстоящите матури. 

Градоуправникът благодари на младите хора за това, че са избрали да се изучат в Девня и изрази увереност, че броят на абитуриентите оттук нататък ще нараства с всяка изминала година.

"Притежавате две основни предимства – младостта и знанията. Използвайте ги смело“, посъветва зрелостниците кметът и отрупа с цветя тях и класната им ръководителка Миглена Цветанова. 

На свой ред младежите подариха на училището Тълковен речник на българския книжовен език и раздадоха грамоти на любимите си учители и на своята класна.  

Изпращането на абитуриентите бе съпътствано от богата празнична програма, в която се включиха малки и големи ученици от СУ "Васил Левски“. Директорът на училището Георги Петков пожела на младежите да вървят смело напред в живота и да покоряват собствените си върхове. 

Виж коментарите (0)

Още по темата (157):
16.04.2024 Полицията във Варна погна абитуриентите!
30.06.2023 Абитуриентите са предупредени!
13.06.2023 Вместо да се приберат в Самоков, автобус остави абитуриенти в Дупница
31.05.2023 Много важно напомняне за всички абитуриенти
29.05.2023 Елена Гунчева погна момичето, което отиде с питон на бал в Пловдив, мацката обаче не й остана длъжна
29.05.2023 Варненска абитуриентка шашна със златно БМВ
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).