Девня почете народните будители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:06 / 01.11.2018
1510
Една година след като в парка на Девня бе открит възрожденски кът, кметът Свилен Шитов и представители на общинската администрация почетоха за втори път делото на народните будители.

На общоградската церемония присъстваха и секретарите на читалищата "Просвета“, "Отец Паисий“ и "Христо Ботев“, както и педагози от детска градина "Незабравка“. Малчуганите от забавачката изнесоха поетичен рецитал, с което допринесоха за тържествената атмосфера на празника. 

В знак на признателност към делото на народните будители кметът и децата поднесоха венец пред каменната инсталация с поантата на баладата "Хаджи Димитър",  след което множеството отрупа паметниците с цветя. 

"Гордея се, че в Девня вече има място, на което да отдаваме почит и уважение към нашите предци, които са се борили за съхраняването на българския дух и националната ни идентичност. Поздравявам всички съвременни народни будители – читалищните самодейци, просветните дейци и журналистите, които със своите думи и дела спазват заветите на нашите будни предци“, заяви кметът Свилен Шитов. 

По искане на Клуба на читателя към НЧ "Просвета“ в навечерието на празника Община Девня дари художествена литература, с което обнови библиотечния фонд на читалището.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).