Девня става център на модерното професионално образование

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:23 / 15.08.2017
1433
Две уникални за Варненска област нови специалности са на път да превърнат Девня в регионален център на модерното професионално образование, пише вестник "Труд" в специалното си приложение "Европейски път", посветено на възхода на българските градове и на празника на Варна.

Инициативата за разкриването на гимназиалните паралелки след VII и VIII клас по "Автоматизация на непрекъснати производства" и "Електрообзавеждане на производството" в Средно училище "Васил Левски" бе на кмета на града Свилен Шитов, който организира и мащабна информационна кампания за промоцията им. Идеята получи подкрепата на индустрията в лицето на девненските гиганти "Агрополихим", "Девня Цимент" и "Солвей Соди" и варненската "Елдоминвест", които от години изпитват глад за квалифицирана работна ръка.

С помощта на бизнеса приетите в двете паралелки няма да плащат за учебници и транспорт, ще обядват безплатно, а отличниците ще бъдат стимулирани със специални финансови бонуси. Атрактивният социален пакет и възможностите за бърза реализация след дипломирането доведоха до солиден наплив на кандидати, част от които бяха от съседните общини Ветрино и Провадия, отчетоха от училището след финала на кампанията по прием.

"Разкриването на паралелките е част от стратегията за ограничаване на негативните демографски тенденции. Децата на Девня вече ще могат да се образоват и да работят като високоплатени специалисти в родния си град", подчерта Свилен Шитов. Кметът на Девня участваше лично в серията от информационни срещи с ученици и родителите им за промоция на новите гимназиални специалности.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).