Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Днес Бяла празнува, а утре раздава спипендиите за отличен успех
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 05.09.2023Коментари (0)601
©
Днес град Бяла, Варненско отбелязва своя празник. Населеното място получава статут на град с Указ № 2907 от 5 септември 1984 г.

Във връзка с традиционното честване на Празника на гр. Бяла със заповед на кмета общинската администрация днес ще работи с намалено работно време - от 8.00 часа до 14.00 часа.

Утре - на 6 септември 2023 година ще бъдат връчени стипендиите по общинските програми "Децата на Бяла" и "Успешни студенти". Вълнуващ и важен момент за младите таланти, ученици и студенти от град Бяла.

Този година броят на стипендиантите е рекордно висок - общо 43 стипендии ще бъдат връчени в рамките на двете програми, научи Varna24.bg от черноморската община.

Общинската програма "Децата на Бяла" награждава ученици от V до XII клас, които са постигнали отличен успех през втория срок на учебната 2022-2023 година. В тази категория се включват деца с отличен успех от 6,00, като тяхната мотивация и усилия са отдадени за постигането на високи оценки. 13 ученици от различни класове на ОУ "Отец Паисий", които ще бъдат наградени със стипендия от 150 лева.

По същата програма, още 23 ученици, с успех отличен над 5,50, също ще бъдат наградени за своите постижения. Тяхната упоритост и постоянство, видими чрез постигнатите високи оценки и превъзходни резултати.

Една награда ще бъде връчена и на Елица Тонкова, ученичка от 9 клас при Национално училище по изкуствата "Добри Христов“ град Варна за индивидуално участие и призови места в различни конкурси по изобразително изкуство и постижения извън учебната среда.

Програмата "Успешни студенти" от своя страна, отличава младите хора, които продължават своето образование във висши учебни заведения и продължават да постигат отлични резултати. Студентите с успех отличен 6,00 ще получат стипендия от 400 лева, докато тези с успех над 5,50 ще бъдат възнаградени с 200 лева.

Церемонията по връчване на общинските стипендиите не е само специален момент за награждаване на тези млади хора за техните усилия и постижения, но и възможност да се вдъхновят от успехите на другите и да продължат да се стремят към по-високи върхове. Именно това бе и основната цел на тези две програми, да поощряват и вдъхновяват учениците и студентите да постигат по-високи резултати.

Тези програми подчертават важността на образованието и мотивират младите хора да продължават да работят усърдно за постигане на своите цели.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Абитуриентски балове 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: