Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Днес Добрич празнува!
Автор: Екип Varna24.bg 09:22 / 25.09.2019Коментари (0)1839
©
Добрич празнува 25 септември!

Община Добрич ще отбележи тържествено 79 години от възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България. Гости на добруджанския град в този паметен ден ще бъдат представители на побратимените градове от Първомайск, Украйна; Саратов, Нижний Новгород и Тамбов, Русия; Къркларели, Турция и Кавадарци, Северна Македония. Участие в тържествата ще вземат дипломати от генералните консулства на Руската Федерация във Варна и на Република Турция в Бургас. Очакват се кметове от областта, представители на държавни институции, на общински съвети, почетни граждани, общественици, граждани, съобщават от Общината.

Тържествата по случай 25 септември започнаха в 9.00 часа във Военно гробище музей с тържествен ритуал и панихида в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа, отслужена от добрички духовници. В 10.30 часа в Концертна зала "Добрич“ ще започне Тържествено заседание на Общинския съвет и връчване на званието "Почетен гражданин на Добрич“. Тази година с престижното отличие ще бъде удостоен главният художествен ръководител на ПФА "Добруджа“ Стоян Господинов за неговия изключителен приноси и заслуги за съхраняване и развитие на добруджанските и българските традиции, фолклор и духовност, за популяризиране името на град Добрич и на Добруджа у нас и по света. Почетният знак на Община Добрич за 2019 година ще бъде връчен на Иван Тодоров. Той е основател, председател и летописец на организацията за хора с увреждания "ХобиСклуб“ в Добрич, новатор в областта на транспортното машиностроене, активен общественик и дарител – за неговата неуморна дейност в сферата на социалната политика, практика, партньорство, за приноса му за постигане на толерантност, равнопоставеност, интеграция в обществото на хората с увреждания и по повод неговата 75-а годишнина. Решено е още в Почетната книга на Общината да бъдат вписани имената на 11 загинали войници в родната казарма по време на изпълнение на войнския им дълг.

В Деня на Добрич на площад "Свобода“ от 12.00 часа е празничният концерт "Приказки за Добруджа“ на ПФА "Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов. За любителите на шлагери и патриотични песни е концертът "Обичаме те, Добрич“ с участници: Състав "Добрич" при Народно читалище "Йордан Йовков -1870" с ръководител Валентин Георгиев, Хор "Лира" при Дом за стари хора с ръководител Атанас Генчев и Състав "Армеец“ при Народно читалище "Йордан Йовков - 1870" с ръководител Славка Добрева.

Емблематичният за Добрич Духов оркестър ще зарадва своите почитатели с празничен концерт от 17.30 часа в Градски парк "Свети Георги“. Кулминацията на вечерта са два концерта, които ще взривят добричката публика.

От 19.00 ч. в Концертна зала "Добрич“ е празничният концерт на Веско Ешкенази и Плевенската филхармония. В същия час на Площад "Свобода“ е поп рок-концертът "Здравей, Добрич“. Празничната вечер ще завърши с илюминации.

Ето и съпътстващите събития на 25 септември:

10.00 ч. – 17.00 ч., Художествена галерия – Добрич 

08.30 ч. – 17.30 ч., обекти на Регионален исторически музей – Добрич (Археология, Етнографска къща, Дом-паметник "Йордан Йовков“, Музей в Градски парк "Св. Георги“, Иконна зала)

Ден на отворени врати в музеите в Добрич

Обявяване на Интерактивна образователна игра "Търси се Добруджа“

25 септември, 10.00 ч. – 18.00 ч., пред Пощенска банка

Празничен фермерски пазар

25 септември, Младежки център - Добрич, фоайе 

Изложба "Старите къщи на Добрич“ от фонда Младежки център – Добрич

25 септември, Областна администрация Добрич

Изложба текстил "Вдъхновения и традиции“ на Ателие "Палитра“ при Младежки център – Добрич с ръководител Галина Върбанова








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: