Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
До броени дни започват пътните ремонти в квартал "Повеляново"
Автор: Екип Varna24.bg 16:28 / 04.08.2017Коментари (0)1826
©
Пътните ремонти в квартал "Повеляново" могат да започнат още тази неделя. Това стана ясно след среща между специалисти от общинската администрация, начело със заместник-кмета Донка Йорданова, и представителя на фирмата изпълнител, спечелила обществената поръчка за рехабилитация на общинската транспортна мрежа в Девня. 

Най-критично в "Повеляново" e положението по пътя от квартала към отбивката за автомагистрала "Хемус". Участъкът е осеян с дупки и хлътнатини, което се дължи най-вече на нерегламентирания трафик на камиони и автобуси, обслужващи Индустриална зона-юг, и на липсата на ефективен пътен контрол. Именно от това трасе ще започнат ремонтните дейности в квартала, стана ясно по време на съвместния оглед. 

В "Повеляново" има и улици, като например "Александър Стамболийски", където е практически невъзможно да се използва технологията на частичното запълване, заяви представителят на фирмата изпълнител "Б и Б Братя България". Тези участъци се нуждаят от цялостно преасфалтиране, но общината засега няма финансовата възможност да обезпечи подобен ремонт. 

"Целта на кмета Свилен Шитов е с предвидените за пътна рехабилитация средства да се запълнят опасните дупки във всички населени места на територията на общината", заяви заместник-кметът Донка Йорданова. Технологията, по която работи изпълнителят, е ноу-хау и не може да бъде разкрита. Тя обаче не налага къртене, фрезоване и трамбоване. Дупките се пълнят със студена смес от измити камъни и емулсия, чийто състав представлява търговска тайна. 

По-рано представителите на общинската администрация и на фирмата изпълнител бяха на обход в село Кипра, където вече трети ден кипят усилени ремонти по пътищата и улиците. Автобусът, който днес докара група немски туристи до етнографската къща в китното селце, мина по обновените улици и чужденците пътуваха комфортно. 

Въпреки това общинският експерт инж. Галина Димитрова поиска от представителя на пътноремонтната фирма да бъдат отстранени някои дребни пропуски, включително и да се обхванат улици в периферията на селото, където има много дупки.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: