До дни започва ремонт на шест улици в Дългопол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:17 / 21.02.2019
3255
До дни започваме ремонт на шест улици в Дългопол и на една в с. Цонево. Средствата са осигурени по Програмата за развитие на селските райони, информира кметът на Дългопол Георги Георгиев на провелата се среща на организацията на ГЕРБ в общината.

По думите му европрограмите са важен механизъм за осигуряване на инвестиции, които да подобряват средата за живот в населените места. "Стараем се да привличаме европейско финансиране за обновяване на инфраструктурата, за което имаме и съответната проектна готовност", увери Георгиев. Той информира, че очаква зелена светлина за европроектите за изграждане на модерен парк със спортни съоръжения на ул. "Никола Обретенов", а също и за ремонт и саниране на административна сграда "Б" на общината и на Многофункционална сграда "Младост" в Дългопол. "Разчитаме да получим европейски средства и за планираната реконструкция и ново обзавеждане на СУ "Св. Климент Охридски" в града.  Чрез проект към Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда пък имаме амбицията да изградим канализационна мрежа на седем улици в Дългопол", допълни още кметът.

Той изтъкна, че чрез реализираните от общината социални проекти европейската солидарност гарантира и сериозна подкрепа за хората в неравностойно положение - възможности за заетост, развитие на социално предприемачество, адаптиране на работни места за хора с увреждания, осигуряване на обучения за повишаване на уменията. "За втора поредна година предоставяме социални услуги на 78 потребители с трайни увреждания или невъзможност за самообслужване. Чрез Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица топъл обяд получават 100 души, сред които социално слаби и самотно живеещи", припомни Георги Георгиев.

Той изказа благодарност за подкрепата на правителството на премиера Бойко Борисов. "Със съдействието на държавата инвестираме в ремонта на около 3 км улици в град Дългопол, както и на още 8 км пътни отсечки в селата Аспарухово, Лопушна, Медовец, Цонево, Партизани и Поляците, където старата асфалтова настилка е силно компрометирана. Общата стойност на реконструкцията е 1,7 млн. лв., които не бихме могли да отделим от бюджета на общината", заяви кметът.

Той бе категоричен, че икономическият растеж и стабилността в държавата са важна предпоставка за развитието на общините. "В резултат на доверието, с което се ползват в Европа правителството и представителите на ГЕРБ в европейските институции, гласът на България се чува в ЕС. Силните външнополитически позиции на страната ни са безспорен факт, който ни носи само позитиви. Именно на тези силни позиции дължим и решението за сериозен ръст на евросредствата за България през следващия програмен период. Това означава повече инвестиции в регионално развитие, инфраструктура, околна среда и заетост, по-ускорени стъпки към високия стандарт на живот, който всички искаме да има у нас и в частност във всяка от българските общини", заключи Георгиев, коментирайки предстоящите евроизбори в качеството си на ръководител на ГЕРБ - Дългопол.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).