Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
До дни започва ремонт на шест улици в Дългопол
Автор: Екип Varna24.bg 13:17 / 21.02.2019Коментари (0)3210
©
До дни започваме ремонт на шест улици в Дългопол и на една в с. Цонево. Средствата са осигурени по Програмата за развитие на селските райони, информира кметът на Дългопол Георги Георгиев на провелата се среща на организацията на ГЕРБ в общината.

По думите му европрограмите са важен механизъм за осигуряване на инвестиции, които да подобряват средата за живот в населените места. "Стараем се да привличаме европейско финансиране за обновяване на инфраструктурата, за което имаме и съответната проектна готовност", увери Георгиев. Той информира, че очаква зелена светлина за европроектите за изграждане на модерен парк със спортни съоръжения на ул. "Никола Обретенов", а също и за ремонт и саниране на административна сграда "Б" на общината и на Многофункционална сграда "Младост" в Дългопол. "Разчитаме да получим европейски средства и за планираната реконструкция и ново обзавеждане на СУ "Св. Климент Охридски" в града.  Чрез проект към Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда пък имаме амбицията да изградим канализационна мрежа на седем улици в Дългопол", допълни още кметът.

Той изтъкна, че чрез реализираните от общината социални проекти европейската солидарност гарантира и сериозна подкрепа за хората в неравностойно положение - възможности за заетост, развитие на социално предприемачество, адаптиране на работни места за хора с увреждания, осигуряване на обучения за повишаване на уменията. "За втора поредна година предоставяме социални услуги на 78 потребители с трайни увреждания или невъзможност за самообслужване. Чрез Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица топъл обяд получават 100 души, сред които социално слаби и самотно живеещи", припомни Георги Георгиев.

Той изказа благодарност за подкрепата на правителството на премиера Бойко Борисов. "Със съдействието на държавата инвестираме в ремонта на около 3 км улици в град Дългопол, както и на още 8 км пътни отсечки в селата Аспарухово, Лопушна, Медовец, Цонево, Партизани и Поляците, където старата асфалтова настилка е силно компрометирана. Общата стойност на реконструкцията е 1,7 млн. лв., които не бихме могли да отделим от бюджета на общината", заяви кметът.

Той бе категоричен, че икономическият растеж и стабилността в държавата са важна предпоставка за развитието на общините. "В резултат на доверието, с което се ползват в Европа правителството и представителите на ГЕРБ в европейските институции, гласът на България се чува в ЕС. Силните външнополитически позиции на страната ни са безспорен факт, който ни носи само позитиви. Именно на тези силни позиции дължим и решението за сериозен ръст на евросредствата за България през следващия програмен период. Това означава повече инвестиции в регионално развитие, инфраструктура, околна среда и заетост, по-ускорени стъпки към високия стандарт на живот, който всички искаме да има у нас и в частност във всяка от българските общини", заключи Георгиев, коментирайки предстоящите евроизбори в качеството си на ръководител на ГЕРБ - Дългопол.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: