До края на годината се очаква да започне санирането на 13-те блока в Девня

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:38 / 01.05.2018
2094
Веднага след рестарта на програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, което се очаква да стане тази година, ще бъдат подписани и договорите за изпълнение с регистрираните сдружения в Девня. Това заяви кметът Свилен Шитов по повод зачестилите въпроси от собственици на апартаменти в 13-те блока в кварталите "Девня 1“, "Девня 2“, "Химик“ и "Повеляново“, кандидатствали по програмата, която впоследствие бе спряна от служебното правителство на Огнян Герджиков.

"Входирали сме документацията в МРРБ и Българската банка за развитие още през май и юни 2016 и веднага след отварянето на програмата предстои подписването на договорите и изпълнение на проектите“, каза Свилен Шитов, позовавайки се на изявление на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По думите на кмета санирането на един блок отнема около 4 месеца. 

Градоуправникът благодари на съсобствениците затова, че със съдействието и логистичната подкрепа на Община Девня са се мобилизирали и са регистрирали сдруженията. "Във всички съседни на нас общини, където има санирани блокове, местните власти и хората са успели да се организират навреме още в самото начало и са се вместили в първия етап на програмата, който започна през 2015 година“, припомни Свилен Шитов.

За съжаление предходната общинска власт в Девня не съдейства за своевременното учредяване и регистрация на сдруженията на собствениците и като цяло настрои обществеността против безплатното саниране. Така градът остана извън първия етап на програмата, а впоследствие служебното правителство забави допълнително нейната реализация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче в Козлодуй, задържаха го
Добрички ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интел...
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).