Долни чифлик изпраща участници на Фестивала на хора с ментални увреждания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:45 / 31.08.2015
2099
Домът за възрастни хора с умствена изостаналост (ДВХУИ) в с. Горен чифлик проведе свой "Мюзик айдъл". Задачата на конкурса бе да излъчи свои представители за Фестивала на хора с ментални увреждания, който ще се проведе в гр. Шумен. Негов организатор е фондация "Сияйна зора".

За да бъде всичко както на истинско музикално шоу, в ДВХУ бе направена специална сцена, на която да се изяват участниците в конкурса. Той се превърна в истински празник за обитателите и служителите на дома, както и на защитените жилища в с. Горен чифлик и на Центъра за настаняване от семеен тих в гр. Долни чифлик, съобщават организаторите. 

Именно от персонала на трите социални институции бе определено чрез жребий журито, обясни Магдалена Йорданова, директорка на ДВХУИ. Тя беше и главният виновник за организацията и провеждането на конкурса. Изпълненията на всички участници в конкурса бяха много колоритни, но сред тях се откроиха Росица Жечева, Елена Костадинова и Тодорка Каменова.

"Хората с увреждания се нуждаят не само от специфични грижи, но и от специална среда, която да прави възможна тяхната социализация. Затова спомагат много и тези конкурси, които им дават възможност да изявят таланта си и да се почувства по свой начин като част от нещо голямо. Благодаря на ръководството и служителите на дома за организацията на конкурса и за подарените мигове щастие на хората с увреждания", заяви кметът на община Долни чифлик Борислав Натов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
За реставрация: Правителството отпуска близо 3,3 млн. лв. за три ...
Кметът на Стара Загора: Работата на комплекс "Марица-изток" и зап...
Хванаха шофьора, който блъсна бус на АМ "Тракия" и избяга
Опасна маневра в Кресненското дефиле! Ето какво направи шофьор на...
Полицията на крак! Психично болен мъж взе заложници
Лек автомобил пламна като факла на АМ "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).