Домашен насилник отново се прояви в Девня, пак го заключиха

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:23 / 18.09.2019
1382
37-годишният Динко С. е задържан под стража с определение на Девненския районен съд по искане от Районната прокуратура. Това се случва само месец и 17 дни след освобождаването му от затвора, където изтърпял ефективна шестмесечна ефективна присъда за закана с убийство на длъжностно лице от Агенция за закрила на детето в Девня.

На 28 август тази година осъжданият шест пъти Динко отново се заканил с убийство, но този път на баща си. На 9 септември той причинил на непълнолетната си дъщеря лека телесна повреда, изразяваща се в травматичен оток на главата и ожулване на дланта й. И двете престъпления 37-годишният мъж е извършил в условията на домашно насилие.

Личността на обвиняемия според прокуратурата е с висока степен на обществена опасност. Извършените престъпления се доказват от събраните по досъдебното производство гласни и писмени доказателства. Съществува реална опасност, ако е на свобода, Динко С. да се укрие и да извърши друго престъпление. Мотивите на искането на Районната прокуратура 37-годишният обвиняем да бъде задържан под стража се споделят и от състав на Девненския районен съд.

Определението на съда, с което е взета мярката за неотклонение "Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).