Един милион лева влага Община Девня в асфалтиране на улици това лято

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:40 / 30.05.2018
1394
1 000 000 лева ще вложи Община Девня през лятото за цялостно асфалтиране на улици, подмяна на бордюри и изграждане на тротоари. Това става възможно, след като по предложение на кмета Свилен Шитов местният парламент актуализира капиталовите разходи на Общината за 2018 година.

"Първоначално бяхме заложили 600 000 лева за рехабилитация на пътната мрежа. Улиците в окаяно състояние обаче са много и намерихме вариант да увеличим средствата“, съобщи кметът Свилен Шитов. Допълнителните 400 хиляди лева ще бъдат пренасочени от перото за подмяна на улични водопроводи. Този процес ще се проточи във времето, тъй като тепърва трябва да се обяви обществена поръчка за проектиране, а след това и за изпълнител, което дава възможност за освобождаване на средства, обясни Свилен Шитов на съветниците.

С актуализацията капиталовите разходи на общината набъбват до близо 4.5 млн. лева. Улиците, които ще бъдат обхванати от мащабното асфалтиране, са в процес на уточняване. В момента тече процедура за избор на изпълнител на обществената поръчка, като за нея са постъпили предложения от 3 фирми.

Местният парламент одобри и предложението на кмета общината да кандидатства за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда за доизграждане на уличната битова канализация в село Кипра. Общинският съвет даде становище за приоритетност на проекта – предвид обстоятелството, че с реализацията му ще се решат сериозни екологични, инфраструктурни и социално-битови проблеми.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).