Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Електрическа духалка уби дете
Автор: Екип Varna24.bg 10:04 / 15.10.2009Коментари (0)1306
© Varna24.bg
Електрическа печка тип "духалка" погуби първолаче във Вълчи дол". Нелепият инцидент станал вчера рано сутринта. Момиченцето спяло в отделна стая от родителите си. Когато наближил часът за ставане - около 7,30, майката станала и отишла да разбуди дъщеричката си, да тръгва на училище. Влизайки в стаята тя се натъкнала на ужасяваща гледка - духалката била стопена, а детето й лежало бездиханно. Най-напред родителите извикали личния лекар, който не се поколебал да викне "Бърза помощ". Сигналът е постъпил в 7,55 часа. Спешните медици предполагат, че детето е загинало от дихателна недостатъчност, която се дължи на поетите с дишането отровни газове, отделили се при стапянето на пластмасата от вентилаторната печка. На практика в къщата пожар не е имало, уточниха от пожарната и от Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ във Варна.

Какви са точните причини за трагичната загуба на семейството, ще стане по-ясно днес, когато ще бъде извършена аутопсия на 7-годишното момиченце.

"Има такъв случай. За момента не може да се каже нищо конкретно, освен че няма данни за насилствена смърт. Материалите са предадени на прокуратурата", обясни за "Позвънете" инспектор Жени Жейнова от Областната дирекция на МВР във Варна. В държавното обвинение в Девня вече е образувано досъдебно производство по случая. "Работният текст, по който е започнато, е за причиняване на смърт по непредпазливост. На мястото е направен оглед от дежурна оперативна група и са иззети веществени доказателства", обясни наблюдаващият случая прокурор Виолета Радева. Тя добави, че за изясняване на обстоятелствата довели до смъртта на детето са назначени 2 експертизи - пожаротехническа и комплексна електрическа. "Електрическият уред е иззет като веществено доказателство. За момента не е ясно дали той е бил нов или стар, нито какво производство е", каза Радева.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Kатастрофи Великотърновско
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: