Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Емануил Манолов: Ще продължим да обновяваме инфраструктурата на Аврен
Автор: Пламена Николова 13:47 / 19.10.2019Коментари (0)3305
©
Имаме проектна готовност, за да продължим последователното обновяване на инфраструктурата на Аврен. Това заяви досегашният кмет на общината и кандидат на ГЕРБ за нов управленски мандат Емануил Манолов на среща с жителите на с. Приселци, на която присъства и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. "Наложихме стриктна финансово дисциплина и не допуснахме увеличение на данъчната тежест, така че налозите в Аврен са сред най-ниските", изтъкна Манолов пред жителите на Приселци. Той увери, че се работи активно за подобряването на сметопочистването в общината, както и за пълна подмяна на старите улични лампи с енергоспестяващо LED осветление.

"До пролетта Общият устройствен план трябва да бъде приет. По разчети на регионалното министерство трафикът в Приселци расте с 15% на годишна база, поради което съвместно търсим решение за обходен път в селото, който да се заложи в ОУП", акцентира Емануил Манолов. Той обясни, че идеята за разширение на детската градина в Приселци е била спряна поради липсата на ясна аргументация за необходимостта от по-голям капацитет.

"По документи в селото се водят към 880 души, но в действителност живеят между 2000 и 3000 души. Мнозинството са регистрирани във Варна, но на практика домът им е в Приселци, където се радват на спокойствие само на няколко километра от големия град. Макар и високо оценен, проектът за втори етаж на ДГ "Щурче" не получи одобрение тъкмо поради тази причина, но успяхме да се преборим за средства за ремонт на детската градина на стойност почти 450 000 лв.", отбеляза Емануил Манолов. Сред по-мащабните инвестиции в селото през последните 4 години той посочи рехабилитацията на ул. "Лозенград", в която са вложени 427 000 лв., санирането на читалище "Просвета – 1927", ремонта на ОУ "Д-р Петър Берон", изграденото видеонаблюдение.

"Предстои да се изгради нова спортна площадка по Програмата за развитие на селските райони, като е предвиден ремонт и на съществуващите кътове за игра", информира досегашният кмет на Приселци и кандидат на ГЕРБ за нов мандат Слави Кирязов. Емануил Манолов на свой ред допълни, че е планирана рехабилитация на пътната мрежа в селото на стойност 449 506 лв."

"В Аврен се работи със сърце и това личи и от усилията да се обновява инфраструктурата, и от грижата за жителите на общината, и от подкрепата за самодейните състави, които пазят традициите и фолклора ни", коментира евродепутатът Емил Радев. Той пожела на кандидатите на ГЕРБ успех на предстоящите местни избори и изрази увереност, че те ще продължат да работят с ускорени темпове за развитието на средата за живот, като привличат и средства от европейските програми.

Жителите на селото високо оцениха усилията на местната власт да подава ръка на младежи с амбиции да придобият висше образование и да допринасят за развитието на своето родно място. Аврен е една от малкото общини, които подкрепят финансово младите хора, решили да продължат обучението си в университет. Сред присъстващите бе и студентка от Приселци, която учи медицина, а семестриалните й такси се поемат от общината. "Отличният й успех може само да ни радва. Вярвам, че здравата връзка с нашия прекрасен край ще я насърчи един ден да отвори здравен кабинет именно в Приселци", сподели Емануил Манолов.



Още по темата: общо новини по темата: 245
17.12.2019 »
16.12.2019 »
10.12.2019 »
04.12.2019 »
04.12.2019 »
30.11.2019 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: