Европейски пари помогнаха за по-добрия учебен процес в Бяла

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:38 / 16.01.2015
513
И тази учебна година в ОУ "Отец Паисий" гр. Бяла продължава работата по проект "Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес", осъществяван с финансовата подкрепа по ОП "Развитие на човешките ресурси" съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Срокът на проекта бе удължен до 30 юни 2015 г. През учебната 2014-2015 година в проекта са обхванати 184 ученици от І до VІІІ клас, като са формирани 7 полуинтернатни групи.

Целодневната организация на учебния процес включва пълния образователен цикъл за постигане на общодостъпно, базисно знание основано на принципите на справедливост, толерантност и перспективност. Една от основните цели на целодневния образователен процес е да се намали отпадането на ученици и да се повиши качеството на обучение.

По проекта са осигурени обзавеждане на класните стаи с ученически маси и столове, килими, мека мебел, бели дъски, учителски бюра и столове. Осигурени са много опознавателни игри и материали, с които работят учениците в часовете по интереси и активен отдих и спорт. Освен заплати на педагогическия персонал, безплатно доставени пособия, материали и ученическо оборудване по проекта са покрива и част от издръжката на училището.

Според учителите тази програма е голямо облекчение за родителите. Те са спокойни, защото знаят, че децата им са в училище и са добре подготвени за следващия учебен ден. А децата с удоволствие се включват в разнообразните часове по интереси, които са предоставени по проекта.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Съседка на семейството от Аксаково, което пострада при катастрофа...
Жестокото убийство в село Новачене: Обвиняемият е лежал в затвора...
Пожар гори на крепостта Царевец
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).