Филчо Филев: При срутването на скална маса от ската в Провадия има съборени две постройки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:57 / 03.02.2016
924
Шест камъка са стигнали до жилищните постройки след последното срутване на скална маса от ската над Провадия. Това съобщи за "Фокус" кметът Филчо Филев. 

Два от тях са пробили западната стена на една от къщите и са затрупали стая, допълни кметът. Скален къс е паднал върху плоча на гараж, а друг е съборил две стопански постройки. 

Останалите два са се спрели на сантиметри от къщите, обясни кметът. Той припомни, че от 12 декември заради опасно надвиснала скала след свличане бяха евакуирани 26 души от 14 къщи по ул. "Цанко Церковски". 

За района има обявено частично бедствено положение, което не е отменено. 

"Хората осъзнават какъв е рискът и приемат ситуацията до обезопасяването на тази част от скалния венец", каза още кметът. При вчерашното срутване на скали от ската над Провадия пострадаха двама алпинисти. По време на обрушване на скалния венец е имало свличане на скална маса и един от алпинистите е бил затрупан. 

Той е настанен в реанимацията на варненската болница "Св. Анна". Мъжът е със счупени две бедрени кости и ръка, има охлузвания в областта на корема и гръдния кош, като към момента състоянието му е стабилно. Другият пострадал е с контузия на тазобедрена става, не е настанен в болнично заведение. 

Кметът Филчо Филев обясни, че предстои да се извърши оглед на мястото, да се види дали има още необходимост от обрушване на скалния венец, дали има надвиснали камъни, които да са опасни, да се обрушат и те, след което да започне поетапното разрушаване на скалната маса, която е на ската.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Зловещо убийство: Откриха обгорени тленни останки на мъж
57-годишен мъж от село Новачене е изчезнал след скандал 
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...
Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката ...
Взрив в домашна нарколаборатория в Хасково, мъж е тежко ранен
Американец с близо 3 промила алкохол в кръвта катастрофира на АМ ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).