Голям християнски кръст издигнаха над квартал "Повеляново"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:51 / 27.04.2018
3219
Група доброволци издигнаха метален кръст над Повеляново и по този начин реализираха една отколешна мечта на жители на девненския квартал. Изработването на монумента – символ на християнската вяра, е дело на фирма "Варна Трейд“, която извършва дейност на територията на Девня. Кръстът е висок 4 метра, широк е 2 метра и тежи близо 100 килограма.  

В пренасянето му на ръце и поставянето му в труднодостъпната местност Сиври баир днес се включиха доброволци от квартала и общински служители начело с кметския наместник на Повеляново Панайот Панайотов. По инициатива на сем. Георгиеви до монумента бе издигнат и българският трибагреник.

Местността Сиври баир се намира на изток от кв. "Повеляново“ и от нея се разкрива панорамна гледка към целия квартал и промишления комплекс. Предстои на кръста да бъде монтирано соларно осветление, за да се вижда и през нощта.

Това е вторият подобен религиозен монумент, който се извисява над Девненската низина, за да я предпазва от беди и нещастия. Първият кръст е от бетон и е дело на покойния родолюбец Стоян Жечев. Той се издига в местността Глиган чешма западно от кв. "Девня-1“.  

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Съседка на семейството от Аксаково, което пострада при катастрофа...
Жестокото убийство в село Новачене: Обвиняемият е лежал в затвора...
Пожар гори на крепостта Царевец
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).