Грандиозна военно-историческа възстановка в Каварна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:31 / 21.07.2017
1822
Военно-историческата възстановка "Защитата на Каварна" ще се проведе за втори път в добруджанския крайморски град. 

На 22 юли от 19:00 ч. в парка до спортната зала ще бъдат пресъздадени драматичните събития от лятото на 1877 година. Възстановката е организирана от община Каварна със съдействието на регионален клуб "46-ти пехотен Добрички полк" към Национално дружество "Традиция". В пресъздаването на битките за отбраната на Каварна срещу развилнелите се башибозушки и черкезки орди ще се включат. 120 възстановчици със собствени оръжия и ушити по автентични образци униформи и дрехи от епохата. За историческия реализъм ще допринесат макетни оръдия и ефектна пиротехника. Каварненци и гости на града ще могат да проследят всички основни епизоди от защитата на града по време на Руско-турската освободителна война.

Проявите, посветени на годишнината от Каварненското въстание ще започнат още в 9 ч. с откриването на музей на открито, в който ще бъдат представени оръжия от различни исторически епохи - от Средновековието до наши дни. Посетителите ще могат да се докоснат и да се запознаят с различни оръжейни системи. В 9:30 ч. ще бъдат поднесени венци на паметниците на Андрей Василев - Амирата и Еранос Ераносян.

На събитието ще присъстват Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, областният управител на Добричка област Красимир Кирилов, кметове на общини, народни представители.

Община Каварна кани жители и гости на града, както и всички родолюбци да присъстват на военноисторическата възстановка.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).